Kip Cacciatore met tagliatelle en een Mexicaans tintje
13/1/2021
ingrediënten:
15 Kippenboutjes
1 Rode,1 gele,1 groene paprika
1 Ajuin
2 Teentjes look
3 Passata Giallo
Mexicaanse kruiden
3 El Tomatenpuree
1 Bouillonblokje
5 Groene zoete pepertjes
200 gr. Tagliatelle
Enkele blaadjes bladpeterselie
1 Kl. Sambal
Zi'Anna's olijfolie
Bereiding:
Kruid en kleur de gekruide kippenboutjes aan in Zi'Anna's olijfolie.
Leg de boutjes in een kookpot.
Kleur in dezelfde pan de geschilde en gesneden paprika's samen met de look, ajuin en voeg deze vervolgens toe aan de boutjes.
Blus de pan met scheutje witte wijn en de gele passata, laat de braadsappen los koken en voeg toe aan de kip.
Zorg dat de kip onder staat voeg het bouillon blokje toe en laat garen gedurende 30 min. onder deksel.
Kook de tagliatelle in kokend gezouten water "al dente".
Werk de saus af met enkele lepels tomatenpuree.
Serveer en overstrooi met platte peterselie.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties