Winterse Pastaschotel met prei, mascarpone en balletjes

Winterse Pastaschotel met prei, mascarpone en balletjes

Ingrediënten :

500 gr. Pasta

3 Stalen wit van prei

200 gr. Mascarpone

200 gr. Gemengd gehakt

150 gr. Parmigiano reggiano

4 Eieren

100 ml. Room

1 Ajuin

1 Teentje look

Klontje boter

Nootmuskaat

Paneermeel

Bereiding :

Rol balletjes van het gehakt en bak ze gaar in boter, en leg aan de kant voor later.

Stoof de gesnipperde ui met look even aan in een klontje boter.

Snijd en was de prei en voeg toe aan de ajuin, stoof het geheel tot de prei gaar is .

Voeg de room toe aan het preimengsel.

Kook de pasta in gezouten water al dente.

Giet de pasta af en vang een deel van het kookvocht op.

Meng de pasta met het preimengsel, voeg de mascarpone en de helft van de Parmigiano en wat overgebleven kookvocht toe.

Meng de gebakken balletjes met het mengsel en doe het geheel in een ovenschotel.

Overstrooi met paneermeel en de rest van de Parmigiano.

Gratineer de ovenschotel en serveer.

Kook een eitje zacht gedurende 5 min.,pel het eitje en leg het op de pastaschotel.

Buon apetito.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Veronique Ryckbosch
een jaar geleden

Zalig gerecht voor koude winteravonden, iedereen(6 pers) aan tafel vond dit een super lekker gerecht!