Winterse Pastaschotel met prei, mascarpone en balletjes
Ingrediënten :
500 gr. Pasta
3 Stalen wit van prei
200 gr. Mascarpone
200 gr. Gemengd gehakt
150 gr. Parmigiano reggiano
4 Eieren
100 ml. Room
1 Ajuin
1 Teentje look
Klontje boter
Nootmuskaat
Paneermeel
Bereiding :
Rol balletjes van het gehakt en bak ze gaar in boter, en leg aan de kant voor later.
Stoof de gesnipperde ui met look even aan in een klontje boter.
Snijd en was de prei en voeg toe aan de ajuin, stoof het geheel tot de prei gaar is .
Voeg de room toe aan het preimengsel.
Kook de pasta in gezouten water al dente.
Giet de pasta af en vang een deel van het kookvocht op.
Meng de pasta met het preimengsel, voeg de mascarpone en de helft van de Parmigiano en wat overgebleven kookvocht toe.
Meng de gebakken balletjes met het mengsel en doe het geheel in een ovenschotel.
Overstrooi met paneermeel en de rest van de Parmigiano.
Gratineer de ovenschotel en serveer.
Kook een eitje zacht gedurende 5 min.,pel het eitje en leg het op de pastaschotel.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties
Zalig gerecht voor koude winteravonden, iedereen(6 pers) aan tafel vond dit een super lekker gerecht!