Ditali met gehaktballetjes en wortelen

Ditali met balletjes wortelen en madeirasausje

27/01/2021

ingrediënten:

300 gr. Rundsgehakt

2 Sjalot

3 Teentjes look

1 Ei

100 gr. paneermeel

1 Kl. Sambal

Zi'Anna's olijfolie

2 Takken groene selder

6 Grote wortelen

1 Fles zi'Anna's passata 

Laurierblad

Tijm

20 ml. Madeira

250 gr. Ditali pasta van Panzani

Rozemarijn

Bereiding:

Doe het rundergehakt in de keukenrobot samen met 1 gesnipperde sjalot, 1 ei, paneermeel, 1 gehakt teentje look en een koffielepel sambal en laat het geheel mengen.

Rol balletjes van het gehaktmengsel en kleur de balletjes aan in Zi'Anna's olijfolie.

Zet de balletjes aan de kant.

Stoof de selder samen met 2 sjalotten en 2 wortels, de rest van de look aan in olijfollie, kruid met peper, zout, laurierblad en rozemarijn.

Voeg de passata toe en laat 30-tal minuten sudderen.

Kook ondertussen de rest van de gesneden wortelen in gezouten water.

Haal de laurier, tijm en rozemarijn uit de saus en mix de saus.

Voeg de balletjes, de Madeira en de gekookte wortelen toe aan des aus en laat het geheel nog een 10-tal minuten doorkoken.

Kook de ditali "al dente" in kokend gezouten water.

Giet de pasta af en oversaus met de balletjessaus.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.