Zi'Anna's focaccia met pijnboompitten en rozijnen

Zi'Anna's Focacica met rozijnen en pijnboompitten .     (ideaal met een kaasplankje)

 

23/01/2021

ingrediënten: 

42 gr. Gist

250 gr. Zelfrijzend bakmeel

300 gr. Semolina

Snuifje zout

350 ml. Water (lauw)

75 ml. Zi'Anna's olijfolie

Enkele takjes rozemarijn

Grof zeezout

1 el. honing

Enkele olijven

100 gr gedroogde rozijnen

100 gr pijnboompitten

1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Los het blokje gist op in lauw water.

Doe de bloem samen met de semolina en het zout in de keukenrobot, giet de olijfolie erbij en laat draaien met de deeghaak.

Voeg beetje bij beetje het water met de opgeloste gist, de rozemarijn , de pijnboompitten ,de vanillesuiker toe en laat het deeg een 10-tal minuten kneden.

Smeer een platte schaal in met olijfolie en bestuif deze met bloem.

Leg het deeg in de schaal en bedek met een handdoek, laat het deeg 45 min. rijzen op kamertemperatuur.

Haal het deeg uit de plaat en kneed de lucht eruit en vorm je focaccia (rond, ovaal, klein , groot....).

Vet een bakplaat rijkelijk in met olijfolie en strooi er wat semola in, leg de focaccia klaar om af te bakken op je bakplaat en dek het geheel nog 20-tal minuten af met een keukenhanddoek (tweede rijzing).

Verwarm de oven op 200°C.

Duw kuiltjes in het deeg met je vingers en duw de rozijnen en olijven erin, besprenkel met olijfolie en bak in de oven 40 minuten op 200°C.

Haal het brood uit de oven, overstrooi met de fijngehakte rozemarijn en grof zeezout.

Buon apetito.

TIP: de bakplaat rijkelijk voorzien van olijfolie zorgt ervoor dat de onderkant van de focaccia lekker krokant bakt.

Voor een focaccia die je wil gebruiken bij andere maaltijden kan je makkelijk hetzelfde recept klaarmaken maar vervang je de honing en de rozijnen door bijvoorbeeld zongedroogde tomaten en basilicum.

 

Mario's wijntip :

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.