Tagliatelle met mosselen en look
Ingrediënten :
500 gr. Mosselen
250 gr. Zi'Anna's linguine
1 Ajuin
1 Takje selder
3 Teentjes look
1/2 Rood pepertje
Zi'Anna's olijfolie
1/2 dl. Witte wijn
Peterselie
Klontje boter
Pijnboompitten
Bereiding :
Was de mosselen.
Zet de mosselen op hoog vuur onder gesloten deksel op samen met de helft van de gesnipperde ajuin, de selder, look en schud regelmatig op.
De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
Schep de mosselen uit de pot en haal ze uit de schelp, leg ze aan de kant en giet het mosselvocht door een fijne zeef en bewaar .
Kook de linguine 3/4 gaar in kokend gezouten water.
Snipper de rest van de knoflook en ajuin en stoof deze in de boter samen met het halve pepertje.
Roer, voeg het gezeefde kookvocht en de witte wijn toe en laat even goed doorkoken.
Voeg de half gegaarde pasta toe aan dit kookvocht en laat even meekoken in de mosseljus, zorg er wel voor dat de linguine zeker nog al dente is.
Hak de peterselie en roer deze samen met de pasta onder de mosselen.
Kruid met zout en peper.
Werk af met pijnboompitten en serveer.
Buon apetito.
Reactie plaatsen
Reacties