Tagliatelle met mosselen en look

Tagliatelle met mosselen en look

Ingrediënten :

500 gr. Mosselen

250 gr. Zi'Anna's linguine

1 Ajuin

1 Takje selder

3 Teentjes look

1/2 Rood pepertje

Zi'Anna's olijfolie

1/2 dl. Witte wijn

Peterselie

Klontje boter

Pijnboompitten

 

Bereiding :

Was de mosselen.

Zet de mosselen op hoog vuur onder gesloten deksel op samen met de helft van de gesnipperde ajuin, de selder, look en  schud regelmatig op.

De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.

Schep de mosselen uit de pot en haal ze uit de schelp, leg ze aan de kant en  giet het mosselvocht door een fijne zeef en bewaar .

Kook de linguine 3/4 gaar  in kokend gezouten water.

Snipper de rest van de knoflook en ajuin  en stoof deze  in de boter samen met het halve pepertje.

Roer, voeg  het gezeefde kookvocht en de witte wijn toe en laat even goed doorkoken.

Voeg de half gegaarde pasta toe aan dit kookvocht en laat even meekoken in de mosseljus, zorg er wel voor dat de linguine zeker nog al dente is.

Hak de peterselie en roer deze samen met  de pasta onder de mosselen.

Kruid met zout en peper.

Werk af met pijnboompitten en serveer.

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.