Bucatini alla Trapanese
18/01/2022
Ingrediënten :
- 1 Pak Zi'Anna's spaghettoni
- 50 g amandelen
- 2 teentjes look
- Bussel basilicum
- 200 g Parmigiano Reggiano
- 3 San Marzano tomaten/of gekonfijte tomaten
- Zi'Anna's olijfolie
- peper en zout
- 100 gr. Kerstomaten
- 1 Pepertje
Bereiding :
- Kook de Bucatini in kokend gezouten water "al dente".
- Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
- Zet een pan op en rooster de amandelen tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
- Doe de look, de basilicum, de helft van de Parmigiano en/of de Pecorino in een keukenrobot voeg er Zi'Anna's olijfolie aan toe. Kruid met peper en zout.
- Ontdoe de tomaten van de schil en van, de pitjes en voeg toe aan de pesto al dan niet gemixt of in kleine stukjes.
- Meng de spaghetti met de pesto Trappanese. Voeg eventueel kookvocht van de pasta toe, zodat de pesto mooi aan de Bucatini kleeft.
- Werk af met kerstomaten, schilfer de Parmigiano erover en enkele blaadjes basilicum.
- Buon Apetito.
Weetje :
Wij maakten deze keer de versie uit Trapani op Sicilië.
Daar doen ze het met gekonfijte of gedroogde tomaat, amandelen en pecorino als hoofdbestanddelen.
Maar nog steeds met basilicum.
De kleur is ook wat donkerder door de gekonfijte tomaat.
Reactie plaatsen
Reacties