Rollino di pistacchio di Patrizia

Rollino di pistacchio di Patrizia

 

08/01/2022

Ingrediënten :

6 eieren

175 gr. Suiker

150 gr Bloem (Tipo 00)

90 gr. Boter

200 gr. Crema di pistacchio

100 gr. Granella di pistacchio

250 gr. mascarpone

Bereidingen :

Smeer een ovenplaat in met boter en bestuif met bloem.

Laat de boter smelten. 

Meng de crema met mascarpone.

Splits de eieren en klop het eiwit op.

Klop de eigelen samen met de suiker op au bain marie tot dat het begint te binden.

Zeef de bloem en voeg toe aan het eiermengsel.

Voeg de lauwe boter toe.

Meng voorzichtig het opgeklopt eiwit hieronder en bak in een voorverwarmde oven op180° C gedurende 12 min.

Voor dat je het deeg uit de oven haalt bestrooi een handdoek met suiker. Draai de ovenplaat nu op de handdoek om en bestrijk met de crema di pistacchio,  rol op terwijl het deeg nog warm is.

Bestrijk nu de bovenkant van de rollino met de resterende crema en overstrooi met granella.

Bestuif met bloemsuiker.

Buon apetito.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.