La chitarra met courgettini en limoen

La chitarra met courgettini en limoen

(ideale side dish bij een visgerecht)

20/12/2021

Ingrediënten :

500 Gr. La chitarra

2 Courgettes

2 Teentjes look

3 Limoenen

Scheutje witte wijn

Zi'Anna's olijfolie

Platte peterselie

150 gr. Parmigiano Reggiano

Zwarte peper

Zout

Bereiding :

 

Kook la chitarra in gezouten water "al dente".

Maak met een spiraalsnijder fijne linten van de courgette. 

Doe Zi'Anna's  olijfolie in een pan en bak de knoflook 2 minuten, draai het vuur wat hoger en voeg de courgettespaghetti toe, laat 2 à 3 minuten stoven en blus met een scheutje witte wijn en de Parmigiana .

Voeg  citroenzeste toe en kruid met peper en zout.

Laat  inkoken en meng de chitarra hierin + eventueel  een beetje kookvocht van de pasta.

De Parmigiana en het kookvocht zorgen voor een binding van de saus en een romig geheel.

De platte peterselie toevoegen en serveren.

Serveer met Parmigiano Reggiano apart .

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.