Caserecce spinazie, ricotta en kaassaus

Caserecce spinazie, ricotta en kaasaus

6/11/2021

ingrediënten:

500 gr. Caserecce

1 Pakje diepvriesspinazie met boursin (250gr.)

1 L. Melk

50 gr. Boter

50 gr. Bloem

1 Potje ricotta

100 gr. Parmigiano Reggiano

1 Dl Room

300 gr. Hespblokjes 

150 gr. Gemalen Emmental

Peper, zout ,nootmuskaat

Paneermeel

Bereiding:

Laat de boter smelten en voeg de bloem toe, laat de roux drogen op een laag vuurtje en voeg beetje bij beetje de melk al roerend  toe.

Kruid de melksaus met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de Caserecce al dente in kokend gezouten water.

Laat de spinazie ontdooien in de microgolf en meng deze dan met de melksaus samen met een scheutje room, de ricotta, de emmental en de Parmigiano.

Snijd de hesp in dobbelsteentjes en voeg dit ook aan het mengsel toe.

Haal de caserecce uit het kokend water en voeg toe aan de saus.

Stort het mengsel in een vuurvaste schotel, overstrooi met de rest van de Emmental, de Parmigiano en een beetje paneermeel.

Gratineer de ovenschotel en serveer heet.

Buon apetito

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.