wintergerechtje.
1/11/2021
Zi'Anna's Osso buco
ingrediënten:
- 3 Kalfsschenkels
- Platte peterselie
- 3 Stengels bleekselderij
- 2 Witte uien
- 125 ml Witte wijn
- 2 Bouillonblokjes
- 1 Fles passata Zi'Anna
- 8 Wortels
- Tijm
- 2 Laurierblaadjes
- 2 Teentjes knoflook
- Bloem
- Peper
- Zout
- Olie of boter
- Citroen
Bereiding:
-Wrijf de schenkels in met peper en zout en haal ze vervolgens rondom door de bloem. De bloem zorgt voor een mooi korstje op het vlees, maar ook voor de uiteindelijke binding van de saus.
-Snipper de ui en de knoflook, snij de wortels in reepjes en de bleekselderij in plakjes. Alle groenten mogen nu in de pan waar je de schenkels in bakte. Dit zorgt ervoor dat de resterende bloem en het vet dat nog in de pan zat, allemaal wordt opgenomen in de groenten en dat gaat dus mee in je uiteindelijke Osso buco. Heel belangrijk, want daar zit veel smaak in.
-Wanneer de groenten een kwartier op een laag pitje hebben geprutteld en de uitjes mooi glazig zijn, mogen de groenten bij de schenkels in een grote ruime kookpot. Voeg nu ook de kruiden, de passata, bouillon en witte wijn toe. Dek het geheel af met deksel of alufolie en laat heel zachtjes pruttelen.
-Na viertal uur pruttelen op een laag vuurtje mag de Osso buco uit de saus. Laat ‘m nog even rusten voordat je je Italiaanse stoofschotel serveert. Bestrooi voor het serveren de Osso buco nog even met wat fijngesneden selderijblad en wat rasp van citroenschil.
-Serveer met Zi'Anna's Tagliatelle.
-Drink er vervolgens een goede Italiaans wijntje bij en je begeeft je helemaal in de Italiaanse winter.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties