Eenpanspasta met gehaktballetjes en gerookt spek
1/03/2021
ingrediënten:
200 gr. Zi'Anna's linguine
1 l. Kippenbouillon
1/2 Peperoni
150 gr. Kerstomaten
1/3 courgette
Enkele champignons
1 Sjalot fijngesneden
2 Teentjes look
Scheutje Zi'Anna's olijfolie
150 gr. Parmigiana Reggiano
Zwarte peper
Handvol geroosterde pijnboompitten
100 gr. Gerookte spekblokjes
150 gr. gehakt.
Bladpeterselie
Bereiding:
Rol balletjes van het gehakt en kleur deze aan in boter, leg ze aan de kant voor later.
Stoof de fijngesnipperde sjalot, peperoni samen met de look in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gerookte spekblokjes toe en laat even mee sudderen.
Voeg hierbij alle ingrediënten en breng het geheel aan de kook.
Blijf continu roeren met een keukentang om de linguine goed te kunnen omscheppen.
Zorg door het voortdurend omroeren dat de onderkant niet aanbakt, dit duurt ongeveer 15-tal minuten.
Haal de Pastaschotel van het vuur bestrooi met de geraspte Parmigiano, platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten.
Kruid af met zwarte peper.
Buon apetito.
Snel gerecht waarin je makkelijk kan variëren met ingrediënten. Alle restjes die voorhanden zijn in de frigo kunnen hierin makkelijk verwerkt worden.
Mario's wijntip :
https://www.qualitywines-webshop.be/Villa-Borghetti-Lapasso-0.75L
Reactie plaatsen
Reacties