Fusilloni pesto:
ingrediënten:
350 gr. Fusilloni
2 Teentjes knoflook
1 Peperoncino
100 gr. Jonge spinazieblaadjes
1 Bussel basiliek
4 EL. Pijnboompitten
1/2 Citroen (rasp/sap)
50 gr. Pecorino kaas
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 DL. Olijfolie
100 gr. Ricotta
Zeezout en zwarte peper
Bereiding:
-Kook de fusilloni "al dente" in gezouten water.
-Doe de look samen met spinazie, basiliek, olijfolie, citroensap, peperoni, pijnboompitten in de cutter en laat draaien tot je een smeuïge massa bekomt.
-Voeg de ricotta, de Parmigiano, de geraspte citroenschil, zeezout toe en laat nog eens goed meedraaien.
-Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
-Meng de pesto met de fusilloni en voeg indien nodig wat kookvocht toe.
-Overstrooi rijkelijk met de Parmigiano en een beetje olijfolie.
Garneer met spinazieblaadjes en basilicum.
Buon Apetito.
![](https://primary.jwwb.nl/public/z/e/t/temp-vyqylsgrmuarerefuyxz/d0fvr5/fusillipesto.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1445%2C1445%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=578&height=578)
Reactie plaatsen
Reacties