fusilloni pesto

Fusilloni pesto:

ingrediënten:


350 gr. Fusilloni
2 Teentjes knoflook
1  Peperoncino
100 gr. Jonge spinazieblaadjes
1 Bussel basiliek
4 EL. Pijnboompitten
1/2 Citroen (rasp/sap)
50 gr. Pecorino kaas
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 DL. Olijfolie
100 gr. Ricotta
Zeezout en zwarte peper

Bereiding:


-Kook de fusilloni "al dente" in gezouten water.
-Doe de look samen met spinazie, basiliek, olijfolie, citroensap, peperoni, pijnboompitten in de cutter en laat draaien tot je een smeuïge massa bekomt.
-Voeg de ricotta, de Parmigiano, de geraspte citroenschil, zeezout toe en laat nog eens goed meedraaien.
-Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
-Meng de pesto met de fusilloni en voeg indien nodig wat kookvocht toe.
-Overstrooi rijkelijk met de Parmigiano en een beetje olijfolie.
Garneer met spinazieblaadjes en basilicum.
Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.