rijstgerechtje.
11/11/2020
Zi'Anna's risotto porcini
ingrediënten:
1 l. Groentebouillon
5 EL. Olijfolie Zi'Anna
1 Sjalot
1 Teentje look
50 g Boter
4 Halfgrote porcini's
200 g Arborio rijst
20 cl Witte wijn
50 g Parmigiano versgemalen
Zwarte peper - zout
Bereiding:
Verwarm de groentebouillon. Doe de boter in een pot met dikke bodem en fruit hierin de sjalot en look in Zi'Anna's olijfolie.
Snijd de porcini in stukjes en doe bij de look en sjalot. Voeg hierbij de rijst en bak tot die glazig wordt.
Giet de wijn erbij en breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu flink wat groentebouillon toe en roer af en toe.
Voeg telkens wat bouilon toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen.
Herhaal dit, tot de rijst zacht is.
Buon Apetito.
TIP: Als het feestelijk mag zijn, schaaf hierop dan wat verse truffel, prima combinatie.


Reactie plaatsen
Reacties