Risotto porcini

rijstgerechtje.

11/11/2020

Zi'Anna's risotto porcini

ingrediënten:

1 l. Groentebouillon

5 EL. Olijfolie Zi'Anna

1 Sjalot

 1 Teentje look

50 g Boter

4 Halfgrote porcini's

200 g Arborio rijst

20 cl Witte wijn

50 g Parmigiano versgemalen

Zwarte peper - zout

Bereiding:

Verwarm de groentebouillon. Doe de boter in een pot met dikke bodem en fruit hierin de sjalot en look in Zi'Anna's olijfolie.

Snijd de porcini in stukjes en doe bij de look en sjalot. Voeg hierbij de rijst en bak tot die glazig wordt.

Giet de wijn erbij en breng op smaak met peper en zout.

Voeg nu flink wat groentebouillon toe en roer af en toe.

Voeg telkens wat bouilon toe als de rijst  de bouillon heeft opgenomen.

Herhaal dit, tot de rijst zacht is.

Buon Apetito.

TIP: Als het feestelijk mag zijn, schaaf hierop dan wat verse truffel, prima combinatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.