foccacia

Focaccia 

17/11/2020

ingrediënten:

  • 250 gr Bloem
  • 1 Zakje droge gist van 7 gr
  • 25 Ml.  Zi'Anna's olijfolie + om te besprenkelen
  • 1,5  Kl. Zout
  • Snuifje zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse rozemarijn
  • Ongeveer 12 kerstomaatjes

Bereiding:

Zeef de bloem en meng met het zout. Meng gist met 150 ml warm water en laat een minuutje staan. Maak een kuiltje in het mengsel en giet het water met gist en 25 ml olijfolie er in. Kneed  met je handen tot een soepel deeg.

 Leg de deegbal  in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek (ongeveer 25-30 graden is het beste) 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld.

Verwarm de oven op 200 graden. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

 Duw het met je handen uit elkaar tot een rechthoek

Bestrooi met peper en zeezout.

Maak kuiltjes in het deeg en duw de tomaatjes hier in. Neem wat plukjes rozemarijn en steek deze her en der in het deeg Besprenkel de bovenzijde met een beetje olijfolie en bak het focaccia brood in 30 tot 35 min bruin. Snijd het brood in stukken. Lekker als lunch, bij de soep of om je diner mee te beginnen.

Buon Apetito.

TIP: combineer naar hartelust met gebakken paprikareepjes, rode ajuin, olijven etc.....

Ideaal met Zi'Anna's tapenade.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.