Rigatoni met Romige spinaziepesto en prosciutto San Daniele

Rigatoni met Romige spinazie-courgette pesto en prosciutto San Daniele

14/1/2022

Ingrediënten :

  • 250 gr. Rigatoni
  • 150 gr Prosciutto San Daniele
  • 500 gr. Spinazie 
  • 1 Courgette
  • 2 Teentjes look
  • 100 ml. Room
  • 50 gr Rucola
  • 1 rode ui
  • 150 gr. Pijnboompitten
  • 150 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding :

  • Kook de rigatoni in kokend gezouten water "al dente".
  • Snipper de ui.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan.
  • Bak in dezelfde pan de ui.
  • Blancheer  de spinazie en de gesneden courgette in kokend water gedurende 2 min., giet af en koel met koud water.
  • Laat de spinazie goed uitlekken en doe ze samen met de courgette, de Parmigiano, look en pijnboompitten in de blender.
  • Verwarm de room en voeg hieraan de pesto toe, meng de rigatoni door de pesto + eventueel wat kookvocht van de pasta, kruid af met peper en zout.
  • Warm het gerecht even goed door en overstrooi met de rest van de pijnboompitten, leg de San Daniele  erover samen met de rucola en Parmezaanschilfers.
  • Buon apetito.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.