• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

Lasagnerolletjes met Philadelphia kaas, kipreepjes en champignons

Gepubliceerd op 2 december 2021 om 13:15

ZI'ANNA'S Lasagnerolletjes met philadelphia kaas,kipreepjes en champignons

2/12/2021

ingrediënten: 

1 Fles Zi'Anna's passata

1 Ui

2 Teentjes look

1 Pepperoni

150 gr. Philadelphia kaas

100 Gr. pijnboompitten

150 Gr. Mozzarella

100 Gr. Parmigiano Reggiano

150 gr. kipfilet

1 Bakje champignons

Enkele blaadjes basilicum

2 Eieren

200 gr. bloem (Tipo OO)

Zi'Anna's olijfolie

50 gr. Boter

50 Gr. bloem

1/2 Dl. room

1/2 L. melk

nootmuskaat

BEREIDING:

Maak een vers pastadeeg door 200 gr. bloem (OO) te mengen met 2 eieren, snuifje zout en een 1/2 koffielepel Zi'Anna's olijfolie.

Zorg dat je een stevige bol kan maken van het deeg en wikkel deze pasta in een plastiekfolie en laat rusten voor minimum een half uur op kamertemperatuur.

Stoof de ajuin aan in Zi'Anna's olijfolie samen met een halve pepperoni en wat gesnipperde look, voeg de passata toe en laat de saus pruttelen onder deksel gedurende 1/2 uur.

Werk de saus af met wat peper en zout en voeg  50 gr Parmigiano toe en enkele basilicumblaadjes en zet de saus aan de kant voor later.

Maak een béchamelsaus door 50 gr. boter te smelten, hieraan voeg je 50 gr. bloem toe en vervolgens de melk laat al roerend even opkoken, neem van het vuur en  voeg de room toe.Afkruiden met peper,zout en nootmuskaat.

Maak van het pastadeeg lasagnevellen door ze uit te rollen met een deegrol of pastamachine.

Snijd de lasagnebladen allemaal mooi in lange repen en kook ze even voor in gezouten water,  laat uitlekken op keukenpapier.

Vul een ovenschotel met de tomatensaus.

Leg de lasagnevellen op tafel en bestrijk met de philadelphia kaas, strooi hierop wat pijnboompitten, Parmigiano, de gestoofde champignons, basilicumblaadjes en de kipreepjes.

Rol de vellen op snijd ze in twee en zet ze recht in de tomatensaus.

oversaus lichtjes met de béchamel en overstrooi het geheel met Parmigiano en mozzarella

Bak af in de oven gedurende 30 minuten op 160°C.

Serveer met een frisse rucolasalade

Buon apetito.

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.