Spaghetti Nerano

linguine nerano (courgetten-crème)

11/11/2020

ingrediënten:

320 gr. Linguine (Zi'Anna).

150 gr. Provolone kaas.

700 gr. Courgette

1 Bussel Basilicum.

150 gr. Geraspte Parmigiano Reggiano.

1 Teentje look

Olijfolie

Zwarte peper, zout

Bereiding:

-Snijd de courgettes in schijfjes en fruit deze aan in olijfolie.

-Laat uitdruipen en vang de olie op.

-Stoof de look aan in Zi'Anna's olijfolie.

-Kook de linguine kort "al dente" in gezouten water (niet helemaal gaar).

-Voeg de pasta samen met de courgette en wat kookvocht van de pasta toe aan de look.

-Laat het geheel nog wat samen koken en voeg hieraan de in stukjes gesneden Provolone toe.

-Als er een crème-achtige saus ontstaat voeg dan de Parmezaanse kaas toe alsook de opgevangen courgette-olie.

-Bestrooi rijkelijk met basilicum, gemalen Parmigiano en werk het geheel af met enkele draaien van de zwarte peper.

Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.