• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

linguine pesto

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 09:56

Linguine PESTO:

12/11/2020

INGREDIËNTEN:


350 gr. Zi'Anna's linguine
2 Teentjes knoflook
1  Peperoncino
100 gr. Jonge spinazieblaadjes
1 Bussel basiliek
4 EL. Pijnboompitten
1/2 Citroen (rasp/sap)
50 gr. Pecorino kaas
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 DL. Olijfolie
100 gr. Ricotta
Zeezout en zwarte peper

BEREIDING:


-Kook de linguine "al dente" in gezouten water.
-Doe de look samen met spinazie, basiliek, olijfolie,  citroensap,  peperoni,  pijnboompitten in de cutter en laat draaien tot je een smeuïge massa bekomt.
-Voeg de ricotta, de Parmigiano, de geraspte citroenschil, zeezout toe en laat nog eens goed meedraaien.
-Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
-Meng de pesto met de linguine en voeg indien nodig wat kookvocht toe.
-Overstrooi rijkelijk met de Parmigiano en een beetje olijfolie.
Garneer met spinazieblaadjes en basilicum.
Buon Apetito.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.