• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

Cannelloni,langoustines voor de feesten

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 10:22

cannelloni met Langoustines en wilde champignons.

Ingrediënten

Deeg

     250 gr. Bloem (Tipo 00 )

     4 eieren

     ½ l. Melk

     120 gr. Boter

     Snuifje zout

Saus

    20 Langoustines koppen en pantsers

    1 Ajuin

    2 Takjes selder

    1 Teentje look

    30 gr. Tomatenpuree

    1 dl. Witte wijn

    1 Visbouillonblokje

    2 dl. Room

De vulling

     250 gr. Ricotta

     20 Langoustinesstaarten

     250 gr. Champignonmix

     1 Teentje look

     150 gr Geraspte Parmezaan

     1 Ajuin

     30 gr. Boter

Afwerking

     100 gr. Mozzarella

     50 gr. Parmigiano geraspt

     Bladpeterselie

     Enkele kerstomaten

 

Bereiding

Deeg

-Meng eieren, melk, bloem en snuifje zout in keukenrobot en voeg al kloppend de gesmolten boter toe.

-Bak het deeg op een laag vuur zoals  pannenkoeken in olijfolie.(let wel laat ze niet kleuren).

Vulling

-Snijd de champignons en de ajuin in kleine blokjes, bak deze in boter aan samen met de gesnipperde look en laat afkoelen.

-Pel de Langoustines en houd de koppen en pantsers bij voor de saus.

-Bak de langoustines kort aan en snijd deze in schijfjes.

-Meng de champignonmix, de langoustines en Parmezaan met de ricotta.

Saus

-Fruit de langoustines samen met de ajuin, look, selder, tijm en laurier.

-Voeg tomatenpuree toe en blus met de witte wijn, voeg een visbouillonblokje toe en laat het geheel een ½ uurtje inkoken.

-Zeef de saus en voeg de room toe.

-Laat op zacht vuurtje nog wat pruttelen om te lichtjes binden.

Afwerking

-Vul de pannenkoeken met de vulling, rol ze strak op en snijd de cannelloni’s recht af.

-Doe de saus in een vuurvaste schotel, leg de cannelloni’s hierop en oversaus nog een beetje.

-Overstrooi het geheel met stukjes mozzarella en wat gemalen Parmezaan.

-Bak af in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 20 à 25 min.

-Leg enkele blaadjes bladpeterselie en enkele kortgebakken kerstomaatjes op het gerecht en serveer.

Buon apetito.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.