fusilloni met lamsballetjes van Nathalie

Fusilloni met lamsgehaktballetjes

ingrediënten:

Voor de balletjes.

500 gr. lamsgehakt

1 el. ras el hanout

1 ei

1 ajuin

1 teentje look

handvol verse munt

3 cm gember geschild

Voor de saus

1 ajuin

2 teentjes look

2 chilipepertjes

1 fles Zi'Anna's passata

1 kaneelstok

1 el. komijn

1 bouillonblokje (kip of vlees)

4 San Marzano tomaten

Voor de rest

500 gr. Fusilloni Zi'Anna

150 gr. Parmigiano Reggiano

basilicum

zwarte peper, zout

zeste van 1 citroen

bereiding:

De saus:

Stoof de ajuin, de chilipepertjes en look in Zi'Anna's olijfolie.

Kruid met komijn, zwarte peper en voeg de kaneelstok toe.

Pel de San Marzano tomaten en snijd deze in stukken om toe te voegen aan de gestoofde ajuin, voeg Zi'Anna's passata toe en het bouillonblokje.

Laat de saus 30 minuten sudderen onder deksel.

Doe het lamsgehakt in de keukenrobot ,kruid met ras el hanout.

voeg het ei, de fijngesneden ajuin, look, munt alsook de gerapte gember toe.

meng het geheel en maak er kleine balletjes mee.

Bak de balletjes mooi bruin in Zi'Anna's olijfolie en voeg ze toe aan de saus .

Kook Zi'anna's fusilloni "al dente" in gezouten water.

Voeg de Fusilloni toe aan de saus, indien nodig kruid bij, overstrooi met verse basilicum en rasp net voor het serveren wat zeste van citroen erover.

serveer met vers gersapste Parmigiano.

Grazie Nathalietje.

Buon Apetito

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.