lasagne van kip met pesto,walnoten en cheddar
6/12/2021
INGREDIËNTEN:
200 gr Bloem (Tipo OO)
2 Eieren
200 gr Verse pesto Zi'Anna
2 Teentjes knoflook
1 Peperoncino
100 gr. Jonge spinazieblaadjes
1 Bussel basiliek
4 EL. Pijnboompitten
1/2 Citroen (rasp/sap)
50 gr. Pecorino kaas
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 DL. Zi'Anna's Olijfolie
Zeezout en zwarte peper
150 gr. Walnoten
1 Ui
400 gr. Mascarpone
2Teentjes knoflook.
200 gr Cheddar in sneetjes
200 gr. Kipfilet
1 Fles Zi'Anna's Passata
BEREIDING:
Maak een vers pastadeeg door 200 gr. bloem (OO) te mengen met 2 eieren, snuifje zout en een 1/2 koffielepel Zi'Anna's olijfolie.
Zorg dat je een stevige bol kan maken van het deeg en wikkel deze pasta in een plastiekfolie en laat rusten voor minimum een half uur op kamertemperatuur.
Snijd de kip in reepjes, kruid met peper en zout en bak ze samen met de gesnipperde ajuin en look gaar in Zi'Anna's olijfolie.
Doe de look samen met spinazie, basiliek, olijfolie, citroensap, peperoni, pijnboompitten in de cutter en laat draaien tot je een smeuïge massa bekomt.
-Voeg de Parmigiano, de geraspte citroenschil, zeezout toe en laat nog eens goed meedraaien.
Maak van het pastadeeg lasagnevellen door ze uit te rollen met een deegrol of pastamachine.
Snijd de lasagnebladen allemaal op maat van de ovenschotel en kook ze even voor in gezouten water, laat uitlekken op keukenpapier.
Vet een ovenschotel in met een beetje olijfolie . Leg 3 lasagnebladen op de bodem. Verdeel ongeveer 1/3 van het pesto mengsel over de lasagnebladen. Voeg daar ongeveer ½ deel van de kip over de cheddar kaas en de mascarpone. Bestrooi met wat walnoten. Dek af met een nieuwe laag lasagnevellen. Herhaal dit nogmaals. Gebruik het laatste deel van het pestomengsel samen met de passata en de mascarpone om de lasagne bovenop mee in te smeren.
Werk bovenop af met de rest van de cheddar,parmigiano en bak in een oven op 150°C gedurende 40 minuten.
Gratineer en serveer heet
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties