penne met broccoli ,krokante zalmballetjes en feta kaas
6/12/2021
INGREDIËNTEN:
250 gr. Penne
1 Broccoli
150 gr. Zure room
100 gr. Feta kaas
300 gr. Zalmfilet
1 Ei
250 gr. Paneermeel
2 Eiwitten
100 gr . Bloem
2 Teentjes look
1 Ajuin
Zi'Anna's olijfolie
Bieslook
Sap van 1 citroen
Zwarte peper
Sambal Oelek
BEREIDING:
Snijd de zalm grove in stukken om vervolgens fijn te hakken in de keukenrobot samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook, sambal en de gesneden bieslook. Voeg een deel van het paneermeel toe en mix tot een stevige massa.
Draai balletjes van de massa.
Paneer de balletjes door ze eerst door de bloem, nadien door het opgeklopt eiwit en vervolgens door het paneermeel te halen.
Bak ze mooi goudbruin in Zi'Anna's olijfolie en houd ze warm.
Snijd de broccoli in roosjes en kook in gezouten water gedurende een 5-tal minuten.
Haal de broccoli uit het kookvocht en koel onmiddelijk af onder koud water.
(Dit voor behoud van kleur en vastheid van de broccoli).
Houd de helft van de broccoli aan de kant om bij de pasta te voegen en cutter de andere helft van de broccoli samen met een scheutje olijfolie, de zure room, zwarte peper en zout.
Kook de penne in hetzelfde kokende gezouten water al dente.
Als de pasta bijna gaar is voeg de broccoli nog 30 sec toe om terug even op te warmen.
Doe in een steelpan de créme van broccoli, voeg hieraan de pasta toe en laat het geheel even goed opwarmen.
Dresseer op een diep bord en schik de gebakken zalmballetjes erop.
Overstrooi het geheel met bieslook en kleine stukjes feta kaas.
Buon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties