Orecchiette met kikkererwten en champignons

orecchiette Met champignons en kikkererwten

vege - time

12/5/2021

ingrediënten:

2 Teentjes look

1 Takje rozemarijn

2 El. tomatenpuree

300 Gr. Orecchiette

250 Gr. Kikkererwten

1/2 Citroen

200 Gr. Champignons

Zi'Anna's olijfolie

1 Takje Tijm

1 Sjalot

80 Gr. Boter

250 Ml. Droge witte wijn

Parmigiano reggiano

Platte peterselie

100 Gr. Kerstomaten

Bereiding:

Stoof de look samen met de rozemarijn en sjalot aan in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gesneden champignons toe en laat even goed doorbakken samen met de tomatenpuree (Om het zuur uit de tomaten te halen).

Voeg de pasta en de kikkererwten toe en blus met witte wijn en water tot de pasta net onder staat.

Voeg het takje Tijm en de gesnipperde rode peper alsook het bouillonblokje toe., laat koken .

Als het water verdampt is mag je de boter en de gesneden kerstomaten toevoegen en er een Smeuïge pasta van maken , indien het iets te droog is kan je altijd nog wat water toevoegen.

(Beetje zelfde bereidingswijze als een risotto)

Werk het geheel af met de Parmigiano , de bladpeterselie en een beetje citroensap (naar smaak)

Buon apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.