cannelloni ricotta spinazie
7/04/2021
Ingrediënten:
Deeg
250 gr. Bloem (Tipo 00 )
4 Eieren
½ l. Melk
120 gr. Boter
Snuifje zout
De vulling :
250 gr. Ricotta
50 gr. Boter
1 Kg. Verse spinazie
100 gr. Parmigiano Reggiano
zwarte peper/zout/nootmuskaat
1 Eigeel
Saus:
1 Ui
2 Teentjes look
1 Fles Zi'Anna's passata
Scheutje room
Korst van de Parmigiano
Afwerking:
125 Gr. Mozzarella
Basilicum
Bereiding:
-Snipper de ui en de look en stoof deze lichtjes aan in olijfolie, voeg de passata (Zi'Anna) toe en laat zachtjes pruttelen onder deksel gedurende minstens 30 min. (TIP: gooi de korst van de Parmezaankaas niet weg maar laat deze meekoken in de saus.);Voeg scheutje room toe.
Meng eieren, melk, bloem en snuifje zout in keukenrobot en voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
-Bak het deeg op een laag vuur zoals pannenkoeken in olijfolie.(let wel laat ze niet kleuren).
-Stoof de spinazie in de boter en kruid met peper, zout, ei, nootmuskaat.
Laat des spinazie uitlekken in een vergiet.
-Meng de ricotta samen met de Parmigiano en de uitgelekte spinazie.
-Rol het mengsel op tussen de gemaakte pannenkoeken en snijd de randen recht.
Neem een ovenschotel bedek de bodem met de saus leg de cannellonis hierop, bedek de cannelloni's met een beetje saus ,overstrooi met verse basilicumblaadjes, Parmigiano en stukjes mozzarella.
Gratineer de ovenschotel onder de grill.
Bupon Apetito.
Reactie plaatsen
Reacties