pikante pasta met kip en krokant gepocheerd eitje

Pikante Pasta met kip en krokant gepocheerd eitje

9/1/2021

ingrediënten: 

1 Peperoni

4 El. Zi'Anna's olijfolie

4 Teentjes look

200 gr. Kipfilet

4 El. Oestersaus

2 El. Soya-saus

50 gr. Gedroogde ajuintjes

1/2 Potje zi'Anna's tapenade

250 gr. Chinese Noodles

100 gr. Parmigiano Reggiano

3 Eieren

50 gr. Bloem

50 gr. Panko broodkruim

Arachideolie

Scheutje azijn

Mespuntje chili flakes (Optioneel)

Bereiding:

Pocheer de eieren in gezouten water met azijn gedurende 4 min.

Leg de eieren in koud water om af te koelen en laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.

Paneer de eieren door ze eerst door de bloem te halen nadien door opgeklopte eieren en daarna door de panko.

Kook Zi'Anna's Linguine in kokend gezouten water "al dente".

Doe de olijfolie in een pan voeg de gesnipperde look, de kipblokjes, Zi'Anna's tapenade toe en laat voorzichtig de kip garen op zacht vuur.

Voeg de oestersaus, de helft van de gedroogde uitjes en de soya-saus toe laat zachtjes koken.

Als de pasta gaar is voeg toe en de saus en voeg enkele lepels kookvocht van de pasta toe laat nog even goed doorkoken.

Overstrooi met Parmigiano.

Bak de gepaneerde eieren in Arachideolie tot ze goudbruin zijn, laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg het op de pasta.

Garneer met een groen blaadje en de rest van de gedroogde uitjes.

Buon Apetito.

Mario's wijntip :

Tamero Negroamaro Zinfandel – Puglia

https://www.qualitywines-webshop.be/TAMERO-Negroamaro-Zinfandel-0.75l

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.