Pikante Pasta met kip en krokant gepocheerd eitje
9/1/2021
ingrediënten:
1 Peperoni
4 El. Zi'Anna's olijfolie
4 Teentjes look
200 gr. Kipfilet
4 El. Oestersaus
2 El. Soya-saus
50 gr. Gedroogde ajuintjes
1/2 Potje zi'Anna's tapenade
250 gr. Chinese Noodles
100 gr. Parmigiano Reggiano
3 Eieren
50 gr. Bloem
50 gr. Panko broodkruim
Arachideolie
Scheutje azijn
Mespuntje chili flakes (Optioneel)
Bereiding:
Pocheer de eieren in gezouten water met azijn gedurende 4 min.
Leg de eieren in koud water om af te koelen en laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
Paneer de eieren door ze eerst door de bloem te halen nadien door opgeklopte eieren en daarna door de panko.
Kook Zi'Anna's Linguine in kokend gezouten water "al dente".
Doe de olijfolie in een pan voeg de gesnipperde look, de kipblokjes, Zi'Anna's tapenade toe en laat voorzichtig de kip garen op zacht vuur.
Voeg de oestersaus, de helft van de gedroogde uitjes en de soya-saus toe laat zachtjes koken.
Als de pasta gaar is voeg toe en de saus en voeg enkele lepels kookvocht van de pasta toe laat nog even goed doorkoken.
Overstrooi met Parmigiano.
Bak de gepaneerde eieren in Arachideolie tot ze goudbruin zijn, laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg het op de pasta.
Garneer met een groen blaadje en de rest van de gedroogde uitjes.
Buon Apetito.
Mario's wijntip :
Tamero Negroamaro Zinfandel – Puglia
https://www.qualitywines-webshop.be/TAMERO-Negroamaro-Zinfandel-0.75l
Reactie plaatsen
Reacties