Pappardele Cozze (mosselen)
(klaar in 10 min.)
ingrediënten:
1 Ajuin
3 teentjes look
1 Dl. room
1 kg Mosselen (jumbo)
1 Stengel selder
Scheutje witte wijn
300 gr. Pappardelle
50 gr. boter
Broodkorstjes
3 El. Zi'Anna's olijfolie
Bereiding:
Was de mosselen in koud stromend water.
Stoof in een klont boter de gesneden ajuin samen met de selder en de look zachtjes aan .
Voeg de mosselen toe , kruid met peper en voeg de witte wijn toe.
Laat de mosselen opkoken en schep ze uit de jus en ontdoe ze van de schelp leg ze aan de kant.
Bak de broodkorstjes in Zi'anna's olijfolie
Laat de mosseljus inkoken met de room.
Kook de Pappardelle "Al dente" in kokend gezouten water.
Voeg de pasta samen met de uitgehaalde mosselen toe aan de saus en laat nog even sudderen.
Schep uit in diep bord en strooi de goudbruine broodkorstjes erover.
Buon Apetito.
TIP: Om het gerecht iets meer pit te geven kan je 1 lepel mosterd toevoegen aan de saus.
Reactie plaatsen
Reacties