Zi'Anna's Vispotje met Tagliatelle

Zi'Anna's Vispotje met Tagliatelle

4/12/2020

ingrediënten:

500 gr. Mosselen (jumbo)

200 gr. Lotte (zeeduivel)

200 gr. Kabeljauwhaasje

200 gr. Lengfilet

200 gr. Zalmfilet

6 Zeetongfilets

6 Scampi

200 gr. Broccoliroosjes

Enkele kerstomaten

300 gr. spinazieblaadjes

1 Dl. Witte wijn

1 L. Room

2 El. Tomatenpuree

1 Sjalot

2 Teentjes look

Takje tijm

50 gr. Boter

50 gr. Blanke roux

1 Dl. Vermouth (Nouilly prat)

500 gr. Zi'Anna's Tagliatelle

Peper, zout, nootmuskaat

50 gr. gemalen Emmental

Bereiding:

Zet de mosselen op in een kookpot met een klontje boter, de gesneden sjalot, tijm, witte wijn en een teentje look.

Als de mosselen gaar zijn haal ze uit en leg ze aan de kant, bewaar de jus en voeg hieraan scheutje water toe.

Pocheer de visstukjes (zalm, leng, kabeljauw, lotte, zeetong, scampi, kort in deze jus, haal ze uit de jus en bewaar ze  samen met de mosselen.

Kook de Broccoliroosjes heel kort in de bouillon, en leg aan de kant.

Zeef de resterende bouillon door een fijne zeef en voeg hieraan de room, Nouilly prat  en de tomatenpuree toe.

Laat de saus kort opkoken en breng op smaak met peper en zout ,bind heel zachtjes met blanke roux, zorg ervoor dat de saus niet te dik is voeg desnoods klein beetje water toe.

Stoof de spinazie in boter met de look en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Kook Zi'Anna's Tagliatelle "Al dente" in kokend gezouten water.

Schik de spinazie in een vuurvaste schotel leg hierop de visstukjes, de broccoliroosjes, de in twee gesneden kerstomaten en de uitgehaalde mosselen.

Oversaus het geheel en bestrooi met de gemalen Emmental.

Bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 20 à 25 minuten.

Serveer met Zi'Anna's tagliatelle.

Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.