Zi'Anna's Pasta kroketjes
20/11/2020
ingrediënten:
- 200 gr. Parmigiano Reggiano
- 200 g boter
- 200 gr. gemalen Emmental
- 240 gr. bloem
- 10 eieren
- 1 l. melk
- 1 dl. room
- een scheut olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zout
- paneermeel
- enkele eetlepels bloem
- basilicum,platte peterselie
Bereiding:
Snijd de boter in blokjes en laat ze smelten.
Voeg de bloem bij de gesmolten boter.
Roer tot je een stevige roux krijgt, laat de roux een beetje uitdrogen.
Voeg de melk toe aan de roux en roer tot de saus dik wordt. Nu heb je een dikke witte saus. Zet het vuur uit.
Roer nu de gemalen Emmentaler en de Parmigiano toe en laat de kaas al roerend smelten in de warme saus.
Scheid de dooiers van de eiwitten . Gebruik enkel de dooiers, die zorgen ervoor dat we een goede binding hebben en ons deeg er mooi glad uitziet en blinkt. Voeg nu het restje gekookte pasta toe en de gehakte basilicum en peterselie.
Voeg de room toe aan het kommetje met eigelen en klop de dooiers los.
Voeg het mengsel van room en eigeel toe en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
Proef en kruid met zout en peper en nootmuskaat.
Neem een ruime plaat leg hierin plastiekfolie.
Stort de dikke saus in de vorm en strijk de bovenzijde glad. leg op het beslag nog een boterpapier.
Zet de schaal in de koelkast en laat het beslag enkele uren volledig afkoelen en opstijven.
Wanneer het beslag opgesteven is kan je de kroketten afwerken. Voorzie drie schoteltjes met daarin bloem, losgeklopte eieren en paneermeel.
Snijd het deeg in stukken en kies zelf de vorm vierkant, rechthoekig of rond.
Let op: hoe groter je de kroketten snijdt, hoe langer ze moeten bakken. Ook de kans op barsten vergroot.
Haal elke zijde van de kroket eerst door de bloem en klop de overtollige bloem er voorzichtig af.
Haal ze vervolgens door het schoteltje met de losgeklopte eieren.
Haal vervolgens elke kroket door het paneermeel.
Als je echt zeker wil zijn van een mooie korst en je kroketten niet barsten kan je ze nog een tweede keer paneren.
Herhaal gewoon het eimengsel en paneermeel.
Tip: Als je een restje pasta hebt die reeds gemengd is met Bolognaise of een andere saus kan je deze uiteraard ook toevoegen aan je deeg , zorg wel dat de Bolognaise of andere saus niet te liquide is.
Ook het toevoegen van andere ingrediënten DIE NIET TEVEEL VOCHT BEVATTEN kan een lekker resultaat opleveren.
Vervang de Emmental door Gorgonzola en je hebt een meer uitgesproken smaak.
Serveer als snack met stukje brood of als bijgerecht.
Reactie plaatsen
Reacties