torta caprese

Zot van chocolade?

14/11/2020

Zi'Anna's Torta Caprese

ingrediënten:

Boter en bloem om taartvorm in  te vetten

  • Voor de taart
  • 5 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 250 g pure chocolade (minstens 70% vaste cacaobestanddelen)
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g amandelmeel
  • 50 g blanke amandelen, fijngehakt
  • 30gr.hazelnoten,fijngehakt
  • 5 Ferrero Rochers
  • Poedersuiker, enkele Ferrero's, witte chocoladeschilfers, gouden suikerdecoratie om te decoreren
  • Keukenrobot
  • Ronde (spring) taartvorm van 24 cm doorsnede
  • Voor de vulling en de toplaag
  • 1/2 l. melk
  • 6 Eidooiers
  • 100 gr. suiker
  • 25 gr. maïszetmeel (Maizena)
  • 20 gr. bloem
  • 1 vanillestokje
  • 40 gr. chocoladeparels

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met bakpapier.

2. Maak een banketbakkersroom  voor de vulling en splits deze in 2 gelijke delen ,laat 1 helft natuur en meng de andere met 50 gr. gesmolten chocolade.

3.Breng de melk aan de kook,klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker wit en voeg de bloem en  de maïzena toe.

4.Voeg beetje bij beetje de kokende melk toe en laat al kloppend even doorkoken.

5.Laat afkoelen in de frigo.

6. Splits de eieren en houd de eidooiers apart. Klop in de keukenrobot de eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg, zodra ze wit beginnen te worden, 50 g kristalsuiker toe en klop door tot je glanzende, stijve pieken krijgt, doe dit geheel in een andere kom en bewaar voor later.

7. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten. Klop nu de boter met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker romig in de keukenrobot. Voeg de eidooiers een voor een toe, voeg de volgende dooier pas toe zodra de vorige helemaal is opgenomen. Voeg daarna het amandelmeel en de gehakte amandelen, de hazelnoten en de Ferrero Rochers toe en meng goed. Voeg de gesmolten chocolade
toe en meng tot een glad beslag.

8. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Doe dit door voorzichtig van beneden naar boven te spatelen en zorg ervoor dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Doe het beslag in de vorm en bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is.

9. Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster. 

10. Snijd de taart open en vul met de vanillecrème leg het deksel erop en bestrijk met de chocoladepudding.

11.Garneer met witte chocoladeschilfers enkele Ferreros en de gouden suikerdecoratie.



Het is belangrijk om pure chocolade te gebruiken met minstens 70% cacaobestanddelen, omdat je zo de karakteristieke bittere chocoladesmaak.

Buon Apetito

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.