paccheri crèma di piselli e pancetta

Paccheri crèma di piselli e pancetta (erwtjes en pancetta)

 

 

ingrediënten:

Zi'Anna's olijfolie

1 Ajuin

250 gr. Diepvrieserwtjes

1 Teentje look

1 Bouillonblokje

75 gr. Parmigiano Reggiano

75 gr. Pecorino

Enkele basilicumblaadjes

50 gr. Boter

100 gr. Pijnboompitten

1 Peperoni

150 gr. Pancetta of gerookte spekblokjes 

400 gr. Paccheri

Bereiding:

Stoof de ui samen met de look en de peperoni in Zi'Anna's  olijfolie.

Voeg de diepvrieserwtjes , het bouillonblokje en  een beetje water toe en laat een 5-tal minuten goed doorkoken.

Bak de pancetta krokant, en laat uitdruipen op keukenpapier.

Mix de erwtjes samen met de pecorino, de boter, basilicumblaadjes  en de helft van de Parmigiano.

Kook de paccheri "al dente" in kokend gezouten water.

Doe de crème van de erwtjes in een steelpan ,voeg de paccheri  en de helft van de pancetta toe en indien nodig ook wat kookvocht van de pasta. Zorg ervoor dat de crème mooi rond de pasta kleeft en serveer op bord, overstrooi met de rest van de pancetta en enkele basilicumblaadjes.

Serveer de rest van de Parmigiano apart erbij.

Buon Apetito.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.