• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

Zi'Anna's vitello tonato

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 23:23

Zi'Anna's  Vitello tonato

21/11/2020

ingrediënten:

1 Wortel

1 Ui

1 Stengel selder

2 Teentjes look

4 Kruidnagels

Laurierblaadjes, tijm 

1 Takje rozemarijn

½ Liter witte wijn

2 Liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)

600 Gr. kalfsgebraad (een rond stuk)

5 Peperkorrels

Zout

6 Ansjovisfilet

Aceto balsamico

Kappertjes

Zi'Anna's olijfolie

100 Gr. tonijn uit blik (op olijfolie)

3 Gekookte eieren

2 Dl. Arachideolie

Sap van 1/2 citroen

Bladpeterselie

Rucola

Pijnboompitten

Zongedroogde tomaat

Parmigiano Reggiano

Bereiding:

Voor het kalfsvlees

Doe de bouillon samen met de witte wijn in een grote kookpot.

Spoel de groenten en snijd ze in grove stukken.

Doe de stukken ui, wortel, prei, samen met alle kruiden in de bouillon.

Breng de bouillon tot tegen het kookpunt.

Leg het vlees in de bouillon en laat het 30 minuten zacht koken.

Laat het  vlees in de bouillon afkoelen.

Bewaar de bouillon voor soepen of sauzen. Je kunt de bouillon invriezen.

Voor de tonnatosaus

Maak een klassieke mayonaise.

Voeg het sap van de citroen toe en een scheutje kookvocht (bouillon) van het kalfsvlees.

Giet het vocht van de tonijn weg en voeg de ingeblikte vis toe aan de mayonaise.

Mix de saus glad en voeg de zoute ansjovisfilets en de kappertjes toe. Mix .

Proef de saus en voeg naar smaak wat extra citroensap toe en een snuifje zout. Mix de tonatosaus een laatste keer.

Voor de garnituur

Spoel de rucola en laat uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Laat intussen de kappertjes uitlekken.

Bak de kappertjes kort in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.

rooster de pijnboompitten en laat ook uitlekken op keukenpapier.

Voor de afwerking

    Snijd het vlees in dunne sneetjes, liefst met een snijmachine.

    Lepel er wat tonatosaus over. Overdrijf niet. Zet eventueel een potje met extra saus op de tafel.

    Werk elk bord af met een schepje gebakken kappertjes, rucola, pijnboompitten en zongedroogde tomaat.

    Overstrooi met Parmigiano.

    Buon Apetito.


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.