Tagliatelle met traag gegaarde ribbetjes

Tagliatelle met traag gegaarde ribbetjes

Ingrediënten :

2 Ribbetjes gemarineerde of natuur

Zi'Anna's olijfolie

6 Wortelen

1 Rood pepertje

2 Ajuin

2 Teentjes look

80 gr. Tomatenpuree

400 gr. Tomatenblokjes

1 Kruidentuiltje (peterseliestengels, laurier, tijm, rozemarijn)

1/2 Fles rode wijn

500 ml. Rundsbouillon

300 gr. Zi'Anna's tagliatelle

100 gr; Parmigiano Reggiano

 

Bereiding : 

Schil de wortels en snijd in stukken.

Snijd de uien in grove stukken.

Kruid de ribbetjes met peper en zout en bak ze rondom bruin in Zi'Anna's  olijfolie.
Voeg de wortel, ui het pepertje en het kruidentuiltje toe,

Pers er de look bij en bak samen met de tomatenpuree 5 minuten mee.

Giet de wijn erbij samen met de tomatenblokjes en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Giet er de bouillon bij en laat nog eens 1,5 uur, met het deksel pruttelen op een zacht vuur. 
Schep het vlees uit de pan en ontdoe deze van de benen en bewaar warm.
Kook de Tagliatelle 3/4 gaar in kokend gezouten water.
Meng de Tagliatelle met de saus en laat de pasta verder garen in de saus.
De saus zal binden door het zetmeel van de pasta.

Voeg het vlees terug toe in en werk af met fijngesneden rozemarijn.

Dresseer in diep bord en overstrooi met Parmigiano.

Buon Apetito.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.