• Alle recepturen op onze blog kunnen ook besteld worden in take away.
  • meer info: www.pastazianna.be of
  • bel :0476/897735

snelle pastareceptjes

Nessun tempo non é una scusa.(geen tijd is geen uitvlucht)

Zoek geen uitvluchten een pastagerecht staat zo op tafel en iedereen is er zot van.

Pasta Zi'Anna geeft jullie graag enkele simpele pastagerechten die niet meer of een half uurtje duren om klaar te maken.

 

"Red devil "pasta

20/05/2021

ingrediënten:

500 Gr. Gehakt

150 Gr. Peperonata

50 Gr. Paneermeel

1 Ei

Bussel basilicum

50 Gr. Boter

2 Teentjes look

1 Fles Zi'Anna's passata

1 Ajuin

1 Peperoncino

Zwarte peper

500 Gr. Pappardelle

Bereiding:

Meng het gehakt met de in stukken gesneden peperonata , look, paneermeel, het ei, zwarte peper, basilicum en een fijngesneden pepertje.

Rol hiervan balletjes en bak ze goudbruin in boter.

Haal ze uit de pan en gebruik de boter om de ajuin samen met het pepertje en de look aan te stoven.Voeg Zi'Anna's passata toe en laat 30 min. pruttelen op zacht vuurtje.

Kook de pappardelle in kokend gezouten water "al dente".

Voeg de pappardelle toe aan de saus alsook de balletjes.

Serveer met Parmigiano Reggiano.

Buon apetito.


Cannelloni met asperges, parmaham en geitenkaas

13/5/2021

ingrediënten:

deeg :

250 gr. Zelfrijzend bakmeel

4 Eieren

80 Gr. Boter

Snuifje zout

1/2 L. Melk

Vulling :

750 Gr. Asperges

15 Sneetjes Parmaham

100 Gr. Geitenkaas

100 Gr. Mascarpone

100 Gr. Ricotta

50 Gr. Parmigiano Reggiano

saus :

1/2 L. Melk

50 Gr. Bloem

50 Gr. Boter

Scheutje room

Bereiding:

Maak een deeg van de melk, de bloem, de eieren en de boter.

Bak het deeg zoals pannenkoeken zonder dat ze kleuren, en laat ze afkoelen.

Schil de asperges, en kook ze in kokend gezouten water gedurende een 10-tal minuten.

Spaar het kookvocht van de asperges om toe te voegen aan de béchamelsaus.

Maak een béchamelsaus door de boter te laten smelten, voeg hieraan de bloem toe en vervolgens de melk en wat aspergebouillon laat opkoken, kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een scheutje room.

Rol de gekookte asperges op in de pannenkoeken met parmaham en wat geitenkaas.

Doe een laagje béchamelsaus in een ovenschotel en schik de cannelloni's erop.

Overstrooi het geheel met geraspte Parmigiano, paneermeel, pijnboompitten en stukjes geitenkaas.

Gratineer in de oven.

Buon apetito


orecchiette Met champignons en kikkererwten

vege - time

12/5/2021

ingrediënten:

2 Teentjes look

1 Takje rozemarijn

2 El. tomatenpuree

300 Gr. Orecchiette

250 Gr. Kikkererwten

1/2 Citroen

200 Gr. Champignons

Zi'Anna's olijfolie

1 Takje Tijm

1 Sjalot

80 Gr. Boter

250 Ml. Droge witte wijn

Parmigiano reggiano

Platte peterselie

100 Gr. Kerstomaten

Bereiding:

Stoof de look samen met de rozemarijn en sjalot aan in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gesneden champignons toe en laat even goed doorbakken samen met de tomatenpuree (Om het zuur uit de tomaten te halen).

Voeg de pasta en de kikkererwten toe en blus met witte wijn en water tot de pasta net onder staat.

Voeg het takje Tijm en de gesnipperde rode peper alsook het bouillonblokje toe., laat koken .

Als het water verdampt is mag je de boter en de gesneden kerstomaten toevoegen en er een Smeuïge pasta van maken , indien het iets te droog is kan je altijd nog wat water toevoegen.

(Beetje zelfde bereidingswijze als een risotto)

Werk het geheel af met de Parmigiano , de bladpeterselie en een beetje citroensap (naar smaak)

Buon apetito.


Paccheri met peperoni en merguez

3/5/2021

ingrediënten:

2 Merguez

1 Rood pepertje

1 Rode paprika

1 Gele paprika

2 Teentjes look

1 El. suiker

1 Sjalot

1 Kl. Tomatenpuree

Zi'Anna's olijfolie

150 gr. Paccheri

Enkele blaadjes basilicum en bladpeterselie

100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding:

Schil de paprika's en snijd ze in reepjes.

Snipper de sjalot, de peper en de look en stoof ze zachtjes aan in redelijk veel Zi'Anna's olijfolie samen met de reepjes paprika.

Laat zachtjes stoven gedurende minimum 30 min.

Kruid met peper en zout en klein snuifje suiker.

Snijd de merguez in stukjes en bak ze in boter gaar.

Kook de pasta "Al dente" in kokend gezouten water.

Meng de pasta met de paprika en de merguez, overstrooi met basilicum en platte peterselie, serveer met Parmigiano.

Buon Apetito.

 

 


Tagliatelle met groene asperges en mascarpone

25/3/2021

ingrediënten:

1 Bussel groene asperges

125 gr. Mascarpone

300 gr. Vers spinazieblaadjes

80 gr. Boter

2 Teentjes look

250 gr. Zi'Anna's Tagliatelle

1 Peperoni

Nootmuskaat

Zwarte peper

Bereiding:

Schil de asperges, snijd de kopjes af en houd deze even opzij.

Stoof de onderkantjes van de asperges in boter samen met de fijngehakte look en  de peperoni.

Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in kokend gezouten water.

Voeg wat kookvocht toe aan de asperges alsook de verse spinazie en kruid dit met zwarte peper en nootmuskaat.

Voeg de mascarpone toe aan het mengsel en do het geheel in de keukenrobot en mix dit fijn.

Stoof nu de aspergekopjes in de rest van de boter.

Voeg hieraan de uitgelekte tagliatelle en de gemixte asperges toe.

Meng het geheel en serveer in diep bord.

Buon apetito.

Tip: Je kan ook wat Parmigiano Reggiano aan je aspergemengsel toevoegen voor je het mixt.

Ook pijnboompitjes passen hier perfect bij en geven een mooie meerwaarde aan je gerecht.

 

 

 


Pastakrokantjes met courgetteslierten en dipsausje

11/3/2021

ingrediënten:

150 gr. Bucatini

1/2 Paprika (Rood)

2 Courgettes

Zi'Anna's olijfolie

2 Teentjes look

Enkele basilicumblaadjes

100 gr. Champignons

1 Pepertje

1 El. Sambal Oelek

1 Ei

100 gr. Parmigiano Reggiano

1 Pak loempiavellen

250 gr. Ricotta

1/2 Potje Zi'Anna's Tapenade

Bereiding:

Snijd de courgettes in slierten, pel de rode paprika en snijd ook in reepjes, snijd de champignons in plakjes.

Zet een grote pot met gezouten water op en kook hierin de bucatini na 2/3 de van de kooktijd mag je de paprika , de champignons en de courgettes hieraan toevoegen.

Giet de pasta samen met de groenten af in een vergiet en koel af onder stromend koud water.

Laat het geheel goed uitlekken.

Neem een grote wok en verwarm hierin de look samen met het pepertje aan e voeg de pasta, de basilicum en groentjes hieraan toe, kruid het geheel goed en maak het lekker.

Als het geheel gestoofd is doe dit terug in een zeef en laat overtollige olie uitdruipen.

Neem de loempiavellen en vul deze met de pastavulling, sluit de loempia door met een borsteltje het eigeel te gebruiken als lijm.

Verhit  de Arachideolie in de wok en bak de krokantjes goudbruin, zorg er wel voor dat de olie niet te heet kan worden anders kleuren je krokantjes teveel aan de buitenkant en zijn ze niet warm aan de binnenkant.

Voor de dipsaus meng je de ricotta met Zi'Anna's tapenade en voeg je hieraan nog wat Parmigiano en sambal toe.

Buon apetito.

Tip: Maak de krokkantjes daags voordien en bak ze af  het moment je gasten er zijn.


Eenpanspasta met gehaktballetjes en  gerookt spek

1/03/2021

ingrediënten:

200 gr. Zi'Anna's linguine

1 l. Kippenbouillon

1/2 Peperoni

150 gr. Kerstomaten

1/3 courgette

Enkele champignons

1 Sjalot fijngesneden

2 Teentjes look

Scheutje Zi'Anna's olijfolie

150 gr. Parmigiana Reggiano

Zwarte peper

Handvol geroosterde pijnboompitten

100 gr. Gerookte spekblokjes

150 gr. gehakt.

Bladpeterselie

Bereiding:

Rol balletjes van het gehakt en kleur deze aan in boter, leg ze aan de kant voor later.

Stoof de fijngesnipperde sjalot, peperoni  samen met de look in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gerookte spekblokjes toe en laat even mee sudderen.

Voeg hierbij alle ingrediënten en breng het geheel aan de kook.

Blijf continu roeren met een keukentang om de linguine goed te kunnen omscheppen.

Zorg door het voortdurend omroeren dat de onderkant niet aanbakt, dit duurt ongeveer 15-tal minuten.

Haal de Pastaschotel van het vuur bestrooi met de geraspte Parmigiano, platte peterselie  en de geroosterde pijnboompitten.

Kruid af met zwarte peper.

Buon apetito.

Snel gerecht waarin je makkelijk kan variëren met ingrediënten. Alle restjes die  voorhanden zijn  in de frigo  kunnen hierin makkelijk verwerkt worden.

 


Fidanzati Caprese met prei en coquilles

16/2/2021

ingrediënten:

8 Coquilles

2 Stengels prei

1 Dl Witte wijn 

3 3eentjes look

50 gr. Boter

125 gr. Fidanzati Caprese (of andere pasta naar keuze)

Nootmuskaat

Zwarte peper, zout

50 gr. Pijnboompitten

2 DL Room

Zi'anna's olijfolie

50 gr. Bloem

Bereiding:

Maak de prei schoon en was de prei.

Snijd de prei in ringen en stoof samen met de look aan in boter, kruid met nootmuskaat en zout.

Blus de gestoofde prei met de witte wijn en laat onder deksel een 10-tal minuten garen.

Kook de pasta in gezouten water "al dente".

Voeg de room toe aan de prei en laat nog even doorkoken om de saus te laten binden.

Bebloem de  de coquille en bak kort  op hevig vuur in Zi'Anna's olijfolie.

Giet de pasta af en meng met de prei.

Schik de pasta op een diep bord en leg hierop de kort gebakken coquilles.

Buon apetito.

 

 

 


Ditali met balletjes wortelen en madeirasausje

27/01/2021

ingrediënten:

300 gr. Rundsgehakt

2 Sjalot

3 Teentjes look

1 Ei

100 gr. paneermeel

1 Kl. Sambal

Zi'Anna's olijfolie

2 Takken groene selder

6 Grote wortelen

1 Fles zi'Anna's passata 

Laurierblad

Tijm

20 ml. Madeira

250 gr. Ditali pasta van Panzani

Rozemarijn

Bereiding:

Doe het rundergehakt in de keukenrobot samen met 1 gesnipperde sjalot, 1 ei, paneermeel, 1 gehakt teentje look en een koffielepel sambal en laat het geheel mengen.

Rol balletjes van het gehaktmengsel en kleur de balletjes aan in Zi'Anna's olijfolie.

Zet de balletjes aan de kant.

Stoof de selder samen met 2 sjalotten en 2 wortels, de rest van de look aan in olijfollie, kruid met peper, zout, laurierblad en rozemarijn.

Voeg de passata toe en laat 30-tal minuten sudderen.

Kook ondertussen de rest van de gesneden wortelen in gezouten water.

Haal de laurier, tijm en rozemarijn uit de saus en mix de saus.

Voeg de balletjes, de Madeira en de gekookte wortelen toe aan des aus en laat het geheel nog een 10-tal minuten doorkoken.

Kook de ditali "al dente" in kokend gezouten water.

Giet de pasta af en oversaus met de balletjessaus.

Buon apetito.


Mezze maniche met broccolicréme ,geitenkaas,romanesco en  parmaham

19/01/2021

ingrediënten:

2 Potjes chavroux geitenkaas

500 gr. Mezze maniche 

1 Broccoli

2 Teentjes look

1/2 Dl. Room

1/2 Romanesco

4 Plakjes Parmaham

Peper & zout

Nootmuskaat

Sambal oelek

Bereiding:

Kook de broccoli beetgaar in kokend gezouten water en koel af in ijswater om de kleur te bewaren.

Stoof de ui samen met de gesnipperde look in olijfolie en voeg hierbij de voorgekookte broccoli ,stoof het geheel even op, voeg de room toe en verwarm tot de broccoli warm is.

Doe het mengsel samen met de geitenkaas , sambal in de blender, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Kook de Mezze maniche "al dente " in kokend gezouten water.

Kook de romanesco in kokend gezouten water.

Meng de broccolicréme met de uitgelekte pasta.

Serveer in warm bord en verdeel de Parmaham en de gekookte romanesco over het geheel.

Buon apetito.


Linguine met chorizoballetjes en jona gold

18/01/2021

ingrediënten:

250 gr. Zi'Anna's linguine

3 jonagold appelen

500gr. Rundsgehakt

150 gr. Chorizo

1 Ajuin

2 Teentjes look

Enkele blaadjes basilicum

50 gr. Paneermeel

1 Ei

Enkele El. Zi'Anna's passata

125 gr. Mozzarella

100 gr. Parmigiano Reggiano

25 gr. Boter

1 Kl. Sambal

Zi'Anna's olijfolie

Bereiding:

Doe het gehakt samen met de ajuin, look, paneermeel, basilicum, ei, de helft van de chorizo, de gesneden mozzarella en de Parmigiano in de keukenrobot.

Laat mengen en rol hiervan kleine gehaktballetjes.

Bak de balletjes in olijfolie en voeg aan de olie de rest van de gesnipperde chorizo toe zodat de smaak zich goed in  de olie kan mengen, voeg hieraan enkele eetlepels passata en scheutje water toe.

Laat de balletjes op een zacht vuurtje garen.

Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water.

Snijd de appel in stukjes en bak deze kort aan in boter.

Laat de linguine uitlekken en meng deze onder de balletjes.

Serveer de pasta in diep bord en overstrooi met de gebakken jonagold appelen.

Buon apetito.


frastagliate met bloemkoolpesto en kippenworstjes

17/01/2021

ingrediënten:

1/2 Bloemkool

300 gr. Spinazie

2 Teentjes look

1 Sjalot

3 Kippenworst

250 gr. Frastagliata

Zi'Anna's olijfolie

150 gr. Parmigiano Reggiano

100gr. Pijnboompitten

Peper & zout

1 Kl. Sambal oelek

Bereiding:

Hak de sjalot en de look fijn en stoof ze op in Zi'Anna's olijfolie.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en stoof deze mee aan. Bevochtig het mengsel met water en laat de bloemkool garen.

Blancheer de spinazieblaadjes in kokend gezouten water en koel ze af (Voor de groene kleur).

Voeg de spinazie toe aan de bloemkool en doe het geheel in de keukenrobot, mix tot een gladde massa, 

doe hierbij de pijnboompitten, de Parmigiano en de sambal en laat nog even draaien.

Bak de kippenworstjes aan in Zi'Anna's olijfolie.

Kook de frastagliata "al dente"  in kokend gezouten water.

Voeg de pasta bij de pesto serveer op groot bord en leg er enkele stukjes kippenworst bij.

Overstrooi het geheel met Parmigiano en een giet er nog klein beetje olijfolie over.

Buon apetito.


Linguine crema con parmigiano Reggiano e tartufo

16/01/2021

ingrediënten:

500 gr. Linguine Zi'Anna

180 gr. Crema con Parmigiano Reggiano

1/2 L. Kippenbouillon

1/2 Truffel Nero pregiato (Tuber Melanosporum)

Enkele takjes platte peterselie

Zwarte peper

100 gr. Parmigiano Reggiano geraspt

Bereiding:

Kook Zi'Anna's linguine "al dente " in kokend gezouten water.

Breng de kippenbouillon aan de kook en laat voor de helft inkoken (Dit kan met een bouillonblokje of vers).

Voeg de crema di Parmigiano toe aan de kippenbouillon en laat even goed doorkoken.

Bestrooi de saus met de vers geraspte  Parmigiano Reggiano.

Giet de linguine af en voeg toe aan de saus laat nog even binden op het vuur en serveer in diep bord.

Schaaf de truffel over de pasta en werk af met enkele blaadjes platte peterselie.

Serveer de rest van de Parmigiano apart bij de pasta.

Geniet met volle teugen.

Buon Apetito.

 Weetje : De periode voor de wintertruffel is op z'n best tussen december en februari.

De wintertruffel is DE zwarte truffel, een echte delicatesse.

Binnenin is de truffel donker geaderd. Als hoofdgerecht mag je rekenen op een 10 a 12-tal gram/persoon.

Bewaar de truffel in de frigo, omwikkeld in keukenpapier in een bokaal met deksel, vervang iedere dag het keukenpapier, zo blijft de truffel een 10-tal dagen goed.

 


Pappardele Cozze  (mosselen)

10/12/2020

(klaar  in 10 min.)

ingrediënten:

1 Ajuin

3 Teentjes look

1 Dl. room

1 kg Mosselen (jumbo)

1 Stengel selder

Scheutje witte wijn

300 gr. Pappardelle

50 gr. Boter

Broodkorstjes

3 El. Zi'Anna's olijfolie

Bereiding:

Was de mosselen in koud stromend water.

Stoof in een klont boter de gesneden ajuin samen met de selder en de look zachtjes aan .

Voeg de mosselen toe , kruid met peper en voeg de witte wijn toe. 

Laat de mosselen opkoken en schep ze uit de jus en ontdoe ze van de schelp leg ze aan de kant.

Bak de broodkorstjes in Zi'anna's olijfolie.

Laat de mosseljus inkoken met de room.

Kook de Pappardelle "Al dente" in kokend gezouten water.

Voeg de pasta samen met de uitgehaalde mosselen toe aan de saus en laat nog even sudderen.

Schep uit in diep bord en strooi de goudbruine broodkorstjes erover.

Buon Apetito.

TIP: Om het gerecht iets meer pit te geven kan je 1 lepel mosterd toevoegen aan de saus.

 

 


Paccheri crèma di piselli e pancetta (erwtjes en pancetta)

26/11/2020

 

ingrediënten:

Zi'Anna's olijfolie

1 Ajuin

250 gr. Diepvrieserwtjes

1 Teentje look

1 Bouillonblokje

75 gr. Parmigiano Reggiano

75 gr. Pecorino

Enkele basilicumblaadjes

50 gr. Boter

100 gr. Pijnboompitten

1 Peperoni

150 gr. Pancetta of gerookte spekblokjes 

400 gr. Paccheri

Bereiding:

Stoof de ui samen met de look en de peperoni in Zi'Anna's  olijfolie.

Voeg de diepvrieserwtjes , het bouillonblokje en  een beetje water toe en laat een 5-tal minuten goed doorkoken.

Bak de pancetta krokant, en laat uitdruipen op keukenpapier.

Mix de erwtjes samen met de pecorino, de boter, basilicumblaadjes  en de helft van de Parmigiano.

Kook de paccheri "al dente" in kokend gezouten water.

Doe de crème van de erwtjes in een steelpan ,voeg de paccheri  en de helft van de pancetta toe en indien nodig ook wat kookvocht van de pasta. Zorg ervoor dat de crème mooi rond de pasta kleeft en serveer op bord, overstrooi met de rest van de pancetta en enkele basilicumblaadjes.

Serveer de rest van de Parmigiano apart erbij.

Buon Apetito.

 


zuppa alla genovese (klare bouillon met kruidenomelet)

18/11/2020

ingrediënten:

2 l Runderbouillon afgekoeld

250 gr Gemalen rundsvlees (of zuiver rundergehakt)

2 Stengels selder

1 Wortel 

1 Ui

2 Eiwitten

1 el. Tomatenpuree

Peperkorrels

2 Blaadjes laurier

2 Takken peterselie

1 Prei

25 gr. Bloem

2 Eieren

125 ml. Melk

1 Handvol kruiden (dille,kervel,dragon)

Rode peper

Peper - zout

Basilicum

Parmigiano Reggiano

Bereiding:

Snijd de wortel, selder en ui in fijne stukjes. Mix de groenten met het gemalen rundvlees. Meng er de eiwitten, gekneusde peperkorrels en tomatenpuree door.

Breng de runderbouillon met het gemalen vlees al roerend net tot aan het kookpunt. Hou op met roeren en laat de bouillon zachtjes tegen het kookpunt aan pruttelen gedurende 1 uur tot er zich een korst vormt aan de oppervlakte.

Bereid intussen de garnituur. Hak de dille ,de kervel, dragon fijn.

Maak een pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een weinig zout, voeg de gesneden kruiden toe.

Bak er  omeletten van. Rol de omeletten op en snijd ze in heel dunne reepjes.

Werk de soep af. Duw de koek die zich aan de oppervlakte heeft gevormd zachtjes opzij en schep de geklaarde bouillon door een fijne zeef met daarin een fijne keukendoek .

Kook de bouillon even terug op en voeg de gesneden omelet toe. Overstrooi met gesneden basilicumblaadjes.

Serveer er de Parmigiano apart bij.

Buon Apetito.

 



Tortellone met champignonroomsaus en spekjes

18/11/2020

ingrediënten:

200 – 250 g  Zi'Anna's verse Tortellone gevuld met Parmigiano

250 g Champignons

250 ml.  Room.

1 Teentje look

Scheutje porto

Scheutje cognac

1 Sjalot

150 g Geraspte Parmigiano Reggiano

Peper, zout.

Zi'Anna's olijfolie

Bladpeterselie

100 gr. Spekblokjes gerookt

50 gr Pijnboompitten

Bereiding:

Snijd de champignons in 4, snipper de sjalot.

Bak de spekblokjes in Zi'Anna's olijfolie krokant, schep uit de pan en laat uitdruipen in zeef.

Bak in dezelfde pan de champignons samen met de sjalot en de look aan, flambeer met scheutje cognac.

Voeg de room en een scheutje porto toe en laat de saus inkoken.

Kook Zi'Anna's Tortellone in kokend gezouten water.

Rooster de pijnboompitten.

Giet de tortelloni af en meng de helft van de Parmigiano hierin en nadien met de saus.

Overstrooi met de pijnboompitten en de spekblokjes.

Garneer met platte peterselie en serveer de rest van de Parmigiano apart erbij

Buon Apetito.

 


Linguine ,gamba,advocadocrème,geitenkaas

17/11/2020

ingrediënten:

1 Grote ui, fijngesneden

1 dl. Droge witte wijn

6 Gamba/persoon

1 el. Zi'Anna's olijfolie

Zout

150 gr. Linguine Zi'Anna 

150 gr. Geitenkaas

1 Advocado

Schil en sap van 1 citroen

Zwarte peper

Basilicum

50 gr.Pijnboomitten

Bereiding:

Meng de  ui en de wijn en laat op laag vuur sudderen tot de uien zacht zijn, ongeveer 10 minuten. 

Voeg de in stukjes gesneden gamba toe, zet het vuur hoog om de resterende wijn te verdampen.

 Voeg van het vuur Zi'Anna's olijfolie en zout naar smaak toe.

Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in kokend gezouten water. 

Schil intussen de avocado, ontpit en pureer met het citroensap in een kleine keukenmachine tot een gladde massa. 

Roer deze mengeling door de gamba  . 

Giet de pasta af en meng met de saus .

bak de pijnboompitten in olijfolie.

Overstrooi de linguine met de in blokjes gesneden geitenkaas,cbasilicum en de  zeste van de citroen , breng op smaak met zwarte peper en voeg pijnboompitten toe.

Buon Apetito.

 

Hoe kun je pijnboompitten het beste roosteren?

Het lijkt makkelijk om pijnboompitten te roosteren, maar voor je het weet gaat het mis. Als ze net in de pan liggen, lijkt er geen kleur op te komen. Vervolgens vergeet je ze een paar seconden en is de onderkant verbrand, terwijl de bovenkant nog blank is.

Rooster je pijnboompitjes altijd. Pijnboompitten zijn als ze geroosterd zijn veel lekkerder van smaak. Ongeroosterd zijn ze namelijk smaakloos en flauw. Door de pitten te roosteren krijg je een mooie, egale bruining. Wel moet je goed op blijven letten, want soms zit er maar een minuut tussen ongaar en verbrand.

Verwarm de oven op 180 graden voor. Verdeel de pijnboompitten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 5-10 minuten goudbruin. Roer ze elke 2 minuten . Zodra de pijnboompitten de juiste kleur hebben mag je ze  uit de oven halen en  overscheppen op een bord om doorgaren te voorkomen. Geniet van je perfect geroosterde pijnboompitten :) 


Tagliatelle met scampi isabelique (duivels)

16/11/2020

ingrediënten:

250 gr. Zi'Anna's tagliatelle

8 Scampi /persoon
Zi'Anna's olijfolie
1  Sjalot
1 Teentje look
1 El. currypoeder
½ El. paprikapoeder
1 El. Sambal
1/2 dl Witte wijn

Scheut whisky
2 dl.Room
2  San Marzano tomaten

1/2dl  Zi'Anna's passata

100 gr. Champignons

Peper en zout

Bereiding:

Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in gezouten water.

Bak de scampi in Zi'Anna's olijfolie, kruid met currypoeder, paprikapoeder, peper en zout.

Leg de gebakken scampi aan de kant en stoof in dezelfde pan de sjalot, de look en de champignons samen met sambal tot deze mooi glazig zijn.

Flambeer met de whisky en voeg de witte wijn, de passata en de room toe, laat 5 minuten sudderen en voeg de scampi toe.

Pel de San Marzano tomaten verwijder de pitjes en snijd in blokjes,  voeg deze net voor het serveren toe aan je saus.

Giet de pasta af meng met de saus , overstrooi met de platte peterselie.

Buon HOT Apetito.

 


Tagliatelle met sint-jacobsschelpen en groene asperges

15/11/2020

ingrediënten:

500 g Groene asperges.

 1 Sjalot.

1 Teentje knoflook.

2 à 3 cm Verse gember.

1 el Olijfolie.

500 g Zi'Anna's tagliatelle.

8 Sint-jakobsnoten.

Een scheutje witte wijn.

2 à 3 el Sinaasappelsap.

1 el Boter.

Bereiding:

Schil het onderste gedeelte van de asperges en snijd de asperges in stukken.

Schil de sjalot, knoflook en gember en hak fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de asperges ongeveer 5 minuten.

Kook Zi'Anna's tagliatelle "al dente" in kokend gezouten water.

Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe aan de asperges en fruit nog 2 minuten.

Blus het geheel met de witte wijn en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout, schep er de uitgelekte tagliatelle door en voeg ook de boter toe.

Spoel de sint-jakobsvruchten, dep droog en snij horizontaal in drieën.

Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten,

dresser depasta op het bord en leg de gebakken sint-jacobsvruchten erop

Overstrooi met geraspte zeste van sinaasappel

Serveer.

Buon Apetito.

 


linguine met krab en kokos

15/11/2020

ingrediënten:

300 gr. Vers krabvlees

1 Teentje look

2 Rode chilipepertjes

1 dl. Droge witte wijn 

2 dl. Kokosmelk

1 el. Zeste van citroen

Platte peterselie

500 gr. Zi'Anna's linguine

1 Rode ui

150 gr. Sugar snaps

150 gr. Champignons

Zi'Anna's olijfolie

Bereiding:

Bak de krab ,de look en de chilipepertjes aan in Zi'Anna's olijfolie tot de krab bijna gaar is.

Blus met witte wijn, voeg de kokosmelk en de schil van een citroen toe, laat 5 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de gesneden champignons en de sugar snaps toe aan het geheel en laat nog even opkoken.

Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in gezouten water.

Meng de uitgelekte pasta met de saus.

Overstrooi met de in slierten gesneden rode ui, de bladpeterselie en overstrooi het geheel met de zeste van citroen.

Buon Apetito

 


snelle minestrone:

15/11/2020

ingrediënten:

1 el. Olijfolie Zi'Anna

1 Ajuin

2 Teentjes look

100 gr. Groene sperzieboontjes

1 Aubergine

1 Courgette

1 Grote wortel

2 Stengels selder

1,5 fles Passata Zi'Anna

2 el. Tomatenpuree

1 Liter groenten-of kippenbouillon

0,5 Liter water

200 gr. Kleine pasta (maccheroni, orrechiette...)

400 gr. (blik ) Borlottibonen

1 Bussel grofgehakte basilicum

50 gr. Fijngeraspte Pecorino kaas

Bereiding:

1 Verhit de olijfolie in een grote pot, stoof de ui en de look hierin aan.

2 Voeg nu de courgette, de aubergine, de wortel en de selder toe en laat meestoven.

3 Bevochtig je groentjes met de bouillon en het water, voeg Zi'Anna's passata toe.

4 laat het geheel een twintig-tal minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.

5 voeg de pasta toe aan de soep en laat deze garen in de soep.

6 Kruid de soep met zwarte peper en zout voeg de sperzieboontjes toe en laat nog even doorkoken.

7.Doe de Borlottibonen erbij, roer de basilicum erdoor, bestrooi met de Pecorino kaas en serveer met een sneetje krokante Ciabatta

Buon Apetito

TIP :Uitgelekte kikkererwten uit blik kunnen de Borlottibonen gemakkelijk vervangen.

Dit ideale wintergerecht zit boordevol heerlijke verse groenten en is super makkelijk te bereiden. Minestrone is een dikke soep, bereid met veel groenten, waar vaak pasta  aan toe is gevoegd om het meer vullend te maken. Zi'Anna gebruikt de meest voorkomende ingrediënten  bonen, uien, selderij, wortelen, bouillon en tomaten. Dit Italiaanse recept werd uitgevonden in een tijd dat er weinig eten voorhanden was, alleen enkele groenten, pasta . Alles werd daarom bij elkaar in een pan gegooid. Gezond, lekker, én goedkoop!

 

 


Linguine pollo,funghi (kip,champignons)

13/11/2020

ingrediënten:

  • 300 gr Linguine Zi'Anna
  • 200 gr Kipblokjes
  • Potje Zi'Anna's tapenade
  • 10-tal Zongedroogde tomaatjes 
  • 100 gr. Mascarpone 
  • 1 dl. Room
  • 150 gr.  Champignons
  • 1 (half) Sjalotje
  • Basilicum
  • Zwarte peper
  • 100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding:.

-Kook Zi'Anna's linguine "al dente" in gezouten water.

-Snijd de champignons en de helft van het sjalotje. Bak  de sjalot  samen met de kipblokjes en voeg halverwege de champignons toe.

Voeg de pasta toe aan de kip en champignons. alsook twee eetlepels  Zi'Anna's tapenade, de room en de mascarpone.

Roer het tot een geheel en voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.

Bestrooi met  basilicum, kruid af met zwarte peper.

serveer met Parmigiano.

Buon Apetito.

 


Tagliatelle ai quattro Formaggi(4 kazen):

13/11/2020

ingrediënten:

  • 400 gr Zi'Anna's Tagliatelle
  • 80 gr Zachte Taleggio, in heel kleine stukjes
  • 100 gr Gorgonzola, in heel kleine stukjes
  • 80 gr Pecorino, geraspt
  • 80 gr Parmigiano Reggiano, geraspt + extra ter garnering
  • 200 ml Room of volle melk
  • Zout en witte peper
  • Enkele groene olijven
  • Bladpeterselie

Bereiding:

  1. Breng een ruime pot met water en wat zout aan de kook en kook hierin de pasta "al dente". Giet af in een vergiet – maar bewaar wel wat van het kookwater – en spoel af met koud water.
  2. Terwijl je de pasta kookt, verwarm je op laag vuur,  de room of melk in een steelpan. Laat daarin al roerend met een garde de Parmigiano smelten, vervolgens de Pecorino, dan de Taleggio en als laatste de Gorgonzola. Blijf roeren tot je een mooie, gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg nu de pasta toe aan de saus en meng het geheel goed door. Is het nog te dik, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe. Laat nog eventjes al roerend doorwarmen.
  4. Serveer de pasta met extra geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Garneer met groene olijven en bladpeterselie.
  6. Buon Apetito.

 

 


penne,curry,scampi:

12/11/2020

ingrediënten:


320 gr. Penne Rigate
12 Scampi
1 EL.Rode currypasta
1 Ui, 2 teentjes look
1 Grany smith appel
1 dl. Room
1 Bouillonblokje (kip)
Currypoeder, peper, zout
1/2 dl. Witte wijn

Bereiding:


-Bak de gepelde, met currypoeder bestrooide scampi kort aan in olijfolie, en zet aan de kant.
-Doe in dezelfde pan een beetje olijfolie samen met de rode currypasta, look, ui en stoof dit gedurende 2 minuten aan.
-Blus het geheel af met de witte wijn en voeg het bouillonblokje, de room en de appelblokjes toe.
-Laat het geheel enkele minuten doorkoken, voeg de scampi toe.
-Kook de penne in gezouten water "al dente" en giet af , meng het geheel met de saus en overstrooi met basilicumblaadjes.

Buon Apetito

 


Fusilloni pesto:

12/11/2020

ingrediënten:


350 gr. Fusilloni
2 Teentjes knoflook
1  Peperoncino
100 gr. Jonge spinazieblaadjes
1 Bussel basiliek
4 EL. Pijnboompitten
1/2 Citroen (rasp/sap)
50 gr. Pecorino kaas
100 gr. Parmigiano Reggiano
1 DL. Olijfolie
100 gr. Ricotta
Zeezout en zwarte peper

Bereiding:


-Kook de fusilloni "al dente" in gezouten water.
-Doe de look samen met spinazie, basiliek, olijfolie, citroensap, peperoni, pijnboompitten in de cutter en laat draaien tot je een smeuïge massa bekomt.
-Voeg de ricotta, de Parmigiano, de geraspte citroenschil, zeezout toe en laat nog eens goed meedraaien.
-Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
-Meng de pesto met de fusilloni en voeg indien nodig wat kookvocht toe.
-Overstrooi rijkelijk met de Parmigiano en een beetje olijfolie.
Garneer met spinazieblaadjes en basilicum.
Buon Apetito.

 


Tagliatelle Belga (witloof en hesp)

12/11/2020

ingrediënten:


4 Stronken witloof
2 Teentjes look
1 dl. Room
320 gr. Tagliatelle
4 Plakken ham
Zwarte peper,zout,nootmuskaat
1/2 dl. Olijfolie
1 Bussel platte peterselie

Bereiding:


-Stoof het witloof aan in de olijfolie samen met de look.
-Kook de tagliatelle "al dente" in kokend gezouten water.
-Snijd de plakken ham in kleine stukken, voeg dit toe aan het witloof en overgiet met de room.
-Haal de tagliatelle uit het kookvocht en voeg toe aan het witloofmengsel, meng het geheel, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

-Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe overstrooi met platte peterselie.

-Serveer met Parmigiano Reggiano.

Buon Apetito.

 


Vegetarische linguine:

12/11/2020

ingrediënten:


100 gr. Erwtjes
1 ui , 3 Teentjes look
100 gr. Wortelen
100 gr. Sugar snaps
1 TL. Kurkuma
1 DL. Olijfolie
100 gr. Asperges
Busseltje basilicum
Zwarte peper,zout

Bereiding:


-Blancheer alle groentjes in gezouten water en koel deze snel af in ijswater.
-Kook de linguine "al dente" in gezouten water.
-Verhit in een grote pan de olijfolie samen met de look, voeg hieraan de groentjes toe, overstrooi met de kurkuma en laat lichtjes bakken.
-Voeg de linguine rechtstreeks uit het kookvocht toe aan de groentjes en voeg indien nodig een weinig kookvocht toe aan je bereiding.
-Kruid het geheel af met peper en zout overstrooi met basilicum.

-Serveer met Parmigiano

Buon Apetito.

 


Spaghetti Carbonara:

11/11/2020

ingrediënten:


300 gr. Gedroogde spaghetti 
150 gr. Guanciale (alternatief: pancetta of gerookte spekblokjes)
75 gr. Parmigiano Reggiano + 50 gr. Pecorino kaas
3 Eieren
Olijfolie, zwarte peper

Bereiding:


-Bak de guanciale krokant in de olijfolie en laat uitlekken.
-Kook de spaghetti al dente.
-Klop de eieren los in een kom samen met de helft van de geraspte Parmigiano en de Pecorino.
-Meng de pasta met het eiermengsel en wat kookvocht van de pasta, zet even terug op het vuur roer goed om en serveer.
-Het eiermengsel moet goed rond de pasta kleven en een smeuïg effect hebben, overstrooi met de guanciale en de rest van de Parmigiano.

Buon Apetito.

 


Bucatini all'amatriciana:

11/11/2020

ingrediënten:

150 gr. Buikspek of wangspek (pancetta of guanciale)

250 gr. San Marzano tomaten

50 gr. Pecorino kaas (Italiaanse schapenkaas)

400 gr. Bucatini

1 Ui

2 el. Olijfolie

1 Peperoncino

Zout, zwarte peper

Bereiding:

-Snijd het spek in blokjes en bak dit samen met de gesnipperde ui en de peperoncino.

-Kook de bucatini "al dente" in gezouten water.

-De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in blokjes snijden, bij het spek voegen.

-De bucatini afgieten en toevoegen aan de saus, schep de kaas erdoor en kruid af met zwarte peper.

Buon Apetito.

 


Spaghetti alla Putanesca:

11/11/2020

ingrediënten:

500 gr. San Marzano tomaten

1/2 Bosje Peterselie

100 gr. Zwarte olijven zonder pit

3 el. Kappertjes

3 Teentjes look

3 Ansjovisfilets (blik)

1 Peperoni

2 el. Tomatenpuree

400 gr. Spaghetti

6 EL. Olijfolie

Zout, zwarte peper

100 gr. Parmigiano Reggiano

Bereiding:

-De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken.

-De olijven en de kappertjes fijnhakken. De ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen, in stukjes snijden en met een vork fijnprakken.

-De peperoni opensnijden, de pitjes verwijderen en in dunne ringetjes snijden, de lookteentjes fijnhakken.

-In een pan de olijfolie opwarmen samen met de peperoni en aanbakken, De stukjes tomaat, de tomatenpuree en de fijngeprakte ansjovis erdoor roeren , zonder deksel 15 min. laten pruttelen.

-De spaghetti "al dente " koken in gezouten water, de peterselie fijnhakken.

-Kappertjes en olijven toevoegen aan de saus, op smaak brengen met zwarte peper en zout (Let op de ansjovis is al redelijk zoutig).

-Giet de pasta af en meng met de saus, strooi de peterselie over het geheel en serveer  de Parmigiano apart erbij.

Buon Apetito.

 


Linguine alle vongole:

11/11/2020

ingrediënten:

150 gr. Linguine

350 gr. Vongole

2 Teentjes look

15 Kerstomaatjes

1 Busseltje platte peterselie

Zwarte peper, zout

Olijfolie

Bereiding:

-Kook de linguine in gezouten water.

-Bak de kerstomaten in olijfolie met look, voeg hieraan een beetje kookvocht van de pasta toe, en zet dit aan de kant.

-Bak nu de vongole samen met look in olijfolie tot deze open gaan.

-Voeg de pasta rechtstreeks uit het kookvocht toe aan de vongole alsook de kerstomaatjes.

-Meng het geheel en laat alles  even sudderen, overstrooi met gehakte bladpeterselie.

Buon Apetito.

Mario's WIJNTIP: 2019 Collefrisio "Vignaquadra" Pecorino -Aruzzo.

COLLEFRISIO "Vignaquadra" Pecorino - Quality Wines Veurne - Qualitywines-webshop (qualitywines-webshop.be)

 


Penne di mezzanotte:

11/11/2020

ingrediënten:

400 gr. Penne 

3 Eidooiers

10 EL. Versgeraspte Parmigiano Reggiano

200 gr. Ricotta

60 ml. Panna di cucina of room

Nootmuskaat

40 gr. Boter

Zout en gemalen zwarte peper

Bereiding:

-Kook de pasta "al dente" in gezouten water.

-Klop ondertussen de eierdooiers, de geraspte Parmezaanse kaas en de ricotta in een kom.

-Voeg de room eraan toe en meng met een vork.

-Rasp er nootmuskaat  over naar smaak en voeg er flink wat zwarte peper en een beetje zout toe.

-Giet de pasta af, zet de  pot terug op het vuur en smelt de boter erin

Voeg de uitgelekte pasta toe en meng alles goed boven een matig vuur.

-Zet het vuur uit en voeg het kaasmengsel toe.

-Zorg dat de saus  mooi rond de pasta kleeft.

-Dien op en overstrooi met Parmigiano.

Buon Apetito.

 


linguine nerano (courgetten-crème)

11/11/2020

ingrediënten:

320 gr. Linguine (Zi'Anna).

150 gr. Provolone kaas.

700 gr. Courgette

1 Bussel Basilicum.

150 gr. Geraspte Parmigiano Reggiano.

1 Teentje look

Olijfolie

Zwarte peper, zout

Bereiding:

-Snijd de courgettes in schijfjes en fruit deze aan in olijfolie.

-Laat uitdruipen en vang de olie op.

-Stoof de look aan in Zi'Anna's olijfolie.

-Kook de linguine kort "al dente" in gezouten water (niet helemaal gaar).

-Voeg de pasta samen met de courgette en wat kookvocht van de pasta toe aan de look.

-Laat het geheel nog wat samen koken en voeg hieraan de in stukjes gesneden Provolone toe.

-Als er een crème-achtige saus ontstaat voeg dan de Parmezaanse kaas toe alsook de opgevangen courgette-olie.

-Bestrooi rijkelijk met basilicum, gemalen Parmigiano en werk het geheel af met enkele draaien van de zwarte peper.

Buon Apetito.

 


Spaghetti sciué sciué

10/11/2020

ingrediënten:

300 gr. Spaghetti

500gr. San Marzano tomaten

4 el. Olijfolie

2 Teentjes look

1 Peperoncino

1 KL. Verse oregano

Grof zeezout

100gr. Parmigiano Reggiano

1 Bussel Basilicum

Bereiding:

-Pel de tomaten en Snijd  in vier, stoof deze samen in een pan in olijfolie met oregano, look, peperoncino, dek af met een deksel en laat 10 min. sudderen.

-Kook de pasta kort "al dente".

-Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.

-Meng de pasta met de tomaten, voeg wat kookvocht toe en laat de pasta verder garen in de saus, overstrooi rijkelijk met Parmigiano en basilicumblaadjes.

-Serveer heet.

Buon Apetito.