Zi'Anna's Aardappelpizza met ricotta, rode ui en paprika

ZI'ANNA'S aardappelpizza met  Ricotta , rode ui en paprika (VEGE)

2/12/2021

INGREDIËNTEN:

3  Grote aardappelen

150 gr. Bloem (Tipo 00)

1 Eigeel

100 Gr. Parmigiano Reggiano

Nootmuskaat

Zi'Anna's olijfolie

1 Fles Zi'Anna's passata

2 Teentjes look

1 Ui

50 gr. Rucola

2 Rode ui

2 Gele paprika's

150 gr. Mozzarella

50 gr. Ricotta 

50 gr.Parmezaanschilfers

Enkele basilicumblaadjes

Oregano

BEREIDING:

Was de aardappelen en kook ze gaar met de schil in gezouten water.

Maak de topping voor de pizza door een ui te stoven in Zi'Anna's olijfolie samen met fijngesnipperde look, voeg Zi'Anna's passata toe en laat koken gedurende 15 min.

Stoof de geschilde paprika en de rode ui  lichtjes aan

Ontdoe de aardappelen van de schil en pureer ze, voeg een eigeel,basilicum,  Parmigiano  en de bloem toe. Breng op smaak met peper,  zout en nootmuskaat.

Neem een bakvorm en leg hierin een boterpapier smeer de puree  open en bak de bodem 20 min. op 180°C.

Haal de bodem uit de oven en verdeel een beetje tomatensaus erover, beleg met de gele paprika en de rode ui.

Scheur de mozzarella in stukjes en overstrooi de pizza ermee, leg  enkele koffielepels ricotta erop en strooi wat oregano over het geheel.

Bak de pizza 10 min. op 180°C.

Leg er wat rucola op en overgiet met een klein beetje Zi'Anna's olijfolie.

Buon Apetito

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.