Zi'Anna's Spaghettoni aubergines en crema di Formaggi

Zi'Anna's Spaghettoni aubergines en crema di formaggi

1/9/2021

ingrediënten:

250 Gr. Zi'Anna's Spaghettoni

1 Aubergine

100 Gr. pijnboompitten

2 Teentjes look

Zi'Anna's olijfolie

10 Kerstomaten

Enkele blaadjes basilicum

Peper, Zout

 Potje crema di Formaggi

Bereiding:

Verhit rijkelijk wat  olijfolie op een zacht vuur samen met de lookteentjes gedurende enkele minuten om de smaak van de look goed te laten trekken in de olijfolie.

Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aubergine toe en laat deze aan kleuren, voeg de in 2 gesneden kerstomaten toe en laat even meebakken.

Verwijder de lookteentjes en laat de aubergines en kerstomaten uitlekken op een keukenpapier.

Doe in dezelfde overblijvende olie de pijnboompitjes, laat ze even kleuren en leg aan de kant bij de aubergines op het keukenpapier.

Kook Zi'Anna's spaghettoni in kokend gezouten water 5 minuten minder of er op de verpakking staat.

Voeg aan de overgebleven olijfolie de crema di formaggi toe alsook enkele pollepels kookvocht van de pasta.

Doe de voor 3/4 gekookte pasta nu bij de crema en laat de pasta verder garen in de saus .

De saus zal binden op een hoog vuur.

(de binding ontstaat door het zetmeel van de pasta, je heb dus geen extra  bindmiddel nodig om een mooie créme te verkrijgen).

Voeg nu de aubergines en de pijnboompitten toe, roer het geheel om en doe er rijkelijk basilicum bij.

Buon Apetito

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.