Eenpanspasta met gehaktballetjes en gerookt spek

Eenpanspasta met gehaktballetjes en  gerookt spek

1/03/2021

ingrediënten:

200 gr. Zi'Anna's linguine

1 l. Kippenbouillon

1/2 Peperoni

150 gr. Kerstomaten

1/3 courgette

Enkele champignons

1 Sjalot fijngesneden

2 Teentjes look

Scheutje Zi'Anna's olijfolie

150 gr. Parmigiana Reggiano

Zwarte peper

Handvol geroosterde pijnboompitten

100 gr. Gerookte spekblokjes

150 gr. gehakt.

Bladpeterselie

Bereiding:

Rol balletjes van het gehakt en kleur deze aan in boter, leg ze aan de kant voor later.

Stoof de fijngesnipperde sjalot, peperoni  samen met de look in Zi'Anna's olijfolie, voeg de gerookte spekblokjes toe en laat even mee sudderen.

Voeg hierbij alle ingrediënten en breng het geheel aan de kook.

Blijf continu roeren met een keukentang om de linguine goed te kunnen omscheppen.

Zorg door het voortdurend omroeren dat de onderkant niet aanbakt, dit duurt ongeveer 15-tal minuten.

Haal de Pastaschotel van het vuur bestrooi met de geraspte Parmigiano, platte peterselie  en de geroosterde pijnboompitten.

Kruid af met zwarte peper.

Buon apetito.

Snel gerecht waarin je makkelijk kan variëren met ingrediënten. Alle restjes die  voorhanden zijn  in de frigo  kunnen hierin makkelijk verwerkt worden.

Mario's wijntip :

https://www.qualitywines-webshop.be/Villa-Borghetti-Lapasso-0.75L

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.