Italiaanse Quiche gorgonzola

Italiaanse quiche gorgonzola

Ingrediënten :

 


- 1 Vel kruimeldeeg
- 250 g kerstomaten (of mini-tomaten)
- 80 g pijnboompitten
- 6 eieren
- 3.5 Dl. Room
- 250 g mozzarella
- 100 g gemalen Parmigiano Reggiano
-150 g Gorgonzola

-100 g Tuinbonen

- Enkele basilicumblaadjes
- peper
- zout
- 100 g rucola
-Zi'Anna's olijfolie

Bereiding :

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Rol de lap kruimeldeeg in de taartvorm, bak de bodem voor gedurende 20 min op 160°C.

Houd de oven nadien op temperatuur.

Kluts de eieren met de room .

Kruid met voldoende peper van de molen en zout. Meng alles tot je een mix krijgt.

Snijd de mozzarella in blokjes.

Rooster de pijnboompitten in een pan met een weinig Zi'Anna's olijfolie.

Spoel de kerstomaten.

Schep de stukjes mozzarella, de kerstomaten, pijnboompitten, basilicum,  tuinbonen en gorgonzola in de  quichebodem.

Giet de mix van ei en room in de bodem, en overstrooi met vers geraspte Parmigiano.

Bak de quiche zo’n 30 minuten in de oven van 180°C.

Bereid intussen een slaatje van gewassen rucola met de rest van de kerstomaten, 

Ontvorm de warme quiche.

Serveer met een pesto vinaigrette

Buon Apetito.

 

Extra Tip : Pesto-vinaigrette is snel klaar.

Dez maak je met een verse mayonaise gemixt met enkele eetlepels verse pesto, een klein beetje water en azijn.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.